Найкорисніші овочі для кінця осені (Країна здоров’я)

  • 15.11.2019 04:57
Найкорисніші овочі для кінця осені (Країна здоров’я)

Лікарі-дієтологи хвалять такі осінні овочі за їх поживну цінність, універсальність в рецептах і свіжий смак. Щоб зміцнити своє здоров'я в кінці осені корисними речовинами, вони радять вживати в їжу кабачки і гарбуз, коренеплоди, капусту, гриби, цибулю, пише Країнв здоров'я.

Корисні осінні овочі

Кабачки і гарбуз. Завдяки високому вмісту клітковини кабачки зв'язують токсичні речовини і обмежують всмоктування холестерину, виводячи надлишки того й іншого з організму. У кабачках містяться вітаміни С, А, представники групи В. Медики настійно радять вживати кабачки при недокрів'ї, хворобах шлунка і печінки, при захворюваннях нирок і при гіпертонії. Дуже корисні кабачки в літньому віці: вони активізують травні процеси, сприятливо впливають на кровотворення.


Що стосується гарбуза, то вона забезпечує організм великою кількістю бета-каротину, перетворюється на вітамін А, який діє як антиоксидант. Даний вітамін перешкоджає розвитку хвороб органів зору, шкіри, печінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим замінити свіжі овочі взимку?

Ріпа і бруква. За вітамінної і мінеральної цінності з ріпою не може змагатися жоден інший осінній овоч або коренеплід. Її вживання ефективно зміцнює імунітет в непростий період холодів, а також дуже корисно для печінки, оскільки активізує виділення жовчі і захищає орган від застійних явищ, що призводять до утворення каменів.

Брукву лікарі радять вживати замість картоплі тим, кому картопля не показаний. Бруква має дуже низькою калорійністю при високому вмісті клітковини, а також багата антиоксидантами - речовинами, що захищають внутрішні органи і тканини від запалення і пухлин.

Кольорова капуста. Цей вид капусти має багато переваг для здоров'я, включаючи антиоксидантні і протипухлинні властивості. Дослідження показують, що три порції цвітної капусти в тиждень допомагають печінки звільнятися від скупчення жиру.

Артишоки. Вживання артишоків здатне знижувати вміст холестерину в крові, що робить його надзвичайно корисним продуктом для людей похилого віку, хворих на атеросклероз, а також тих, хто скидає вагу. Цей овоч - з найкращих джерел вітаміну А і вітаміну C.

Код
Щоб залишити коментар, введіть Ваше ім'я, текст повідомлення та цифровий код, зображений на картинці. Будь ласка, не ображайте один одного, будьте ввічливими та грамотно висловлюйте свою думку. Адміністрація сайту залишає за собою право видаляти повідомлення нецензурного характеру та такі, що ображають честь і гідність інших людей.

Стрічка новин