Онлайн TV FM радіо FM пауза

“Український передзвін. Карильйон і бандура” завершив концертний тур. Відео

Новини

«Український передзвін. Карильйон і бандура» завершив свій концертний тур Україною. Тривав він впродовж двох місяців.  Прикарпатський квартет бандуристок «Ґердан» та єдина в Україні дипломована карильйоністка Ірина Рябчун дивували глядачів поєднанням двох інструментів – західноєвропейського карильйону та нашої бандури. Над реалізацією цього унікального проєкту майже пів року працювала й команда телерадіокомпанії «РАІ».

10 міст – 11 концертів. Всеукраїнський проєкт « Українськ ий передзвін. Карильйон і бандура» свій двомісячний тур завершили концертами у Коломийській та Івано-Франківській музичних школах.  На тутешніх сценах його незмінні виконавці – прикарпатський квартет бандуристок «Ґердан» та єдина в україні дипломована карильйоністка Ірина Рябчун.  Таким поєднанням інструментів тут зворушені.  

Останні два концерти-презентації лунали там, відзначають організатори, де є навчальна клавіатура карильйону.  Їх, як і пересувний карильйон, сконструйовали видатні інженери – брати Леонід та Сергій Ботвінки.  А от, щоб почути унікальне поєднання карильйону та бандури в глядацьких залах чимало  учнів та викладачів музичних шкіл. Є тут й поціновувачі такого мистецтва й друзі музикантів.   

Ідейниця всеукраїнського проєкту керівниця прикарпатського квартету бандуристок «Ґердан» Віолетта Дутчак.  Каже – творили музику  і тексти так, аби їх зрозумів кожен слухач.  Не приховує музикознавиця й складних моментів.

І попри усі складності, кажуть учасники проєкту, таких емоційних зустрічей з глядачами різних міст України бракуватиме.

Загалом реалізація унікального проєкту «Український передзвін. Карильйон і бандура»  тривала майже пів року. За сприянння Українського культурного фонду над його створенням працювала й команда  телерадіокомпанії “РАІ”. І це не кінець, твердять організатори. Проєкти, що єднають українців мистецтвом, ще неодноразово пролунають країною.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua