Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Кенії люди гинуть від повеней. Відео

Світ

Повені в Кенії забирають життя людей. За даними кенійського Червоного Хреста, через зливи останніми днями загинуло щонайменше 38 осіб. Більш як 11 000 мусило залишити свій дім.

Це округ Кіамбу, що біля столиці. Сусід цього чоловіка загинув під стіною, що на нього впала. Сам він із сім’єю переїхав до сестри.

«Ось будинки, у яких ми жили. Ось мій, номер 16. Тієї трагічної ночі вода прорвалася крізь стіну й зараз тече через будинок», – каже Кевін Весонга, постраждалий від повені.

А ці люди розмістилися в лікарні.

«Це був жахливий день. Я з жінкою, дочкою і братом були на даху. З ранку до 11-ї вечора», – пояснює Сімон Анзензе, евакуйований.

«Зараз ми не маємо плану. Ми просто благаємо про допомогу, ми просто в розпачі, бо все, що в нас було, знесла повінь. Школи відкриються наступного тижня, але діти не мають форми, шкільного взуття, сумок. Нам треба починати все з нуля», – розповідає Керолайн Вамбуї, евакуйована.

Повінь накрила кілька регіонів Кенії. Червоний Хрест каже, що врятував 180 людей.

«Мій дім досі затоплений, і я лишилася ні з чим. Навіть якби я повернулася зараз, я однаково була б у небезпеці й без нічого. Не бачу сенсу повертатися», – наголошує Діана Халвале, евакуйована.

Метеобюро країни попереджає, що за кілька днів чекає ще рясніших дощів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua