Онлайн TV FM радіо FM пауза

Служба безпеки України затримала дев’ятьох колаборантів, які співпрацювали з агресором

Новини

Організували фейковий референдум та агітували голосувати на користь кремля. Служба безпеки України затримала дев’ятьох колаборантів, які співпрацювали з агресором під час окупації правобережжя Херсонщини.

 «Усі вони входили до складу так званої  «виборчої комісії № 826», яку створили рашисти у захопленому Бориславському районі. СБУ встановило особу очільниці псевдо установи, яка наразі переховується від правосуддя на тимчасово окупованій частині України. За її вказівкою дев’ятеро членів виборчої комісії агітувало своїх односельчан підтримати фейковий референдум про приєднання регіону до Росії», – розповідає речниця ГУ СБУ в Івано-Франківській області Марія Римар.

Безпосередньо вдень незаконного «референдуму» вони робили подворові обходи приватних помешкань з «виборчими урнами» та фейковими бюлетенями.

Таким чином вони сподівались уникнути правосуддя. Але співробітники СБУ встановили їх місця перебування і затримали.

«Слідчі СБУ повідомили затриманим про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території). Зловмисники перебувають під вартою, їм загрожує до 10 років тюрми», – зазначає речниця ГУ СБУ в Івано-Франківській області Марія Римар.

Колишній очільниці окупаційного «виборчкому» Росії заочно повідомлено про підозру за цією ж статтею Кримінального кодексу. Оскільки вона переховується на тимчасово окупованій частині України, тривають комплексні заходи для притягнення зловмисниці до відповідальності.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua