Онлайн TV FM радіо FM пауза

Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Україні відвідав Прикарпаття

Новини

Світлана Онищук зустрілася із Надзвичайним і Повноважним Послом Індії в Україні Шрі Харш Кумара Джейном. Дипломатичний представник розповів про гуманітарну підтримку, яку вже надала його країна у вигляді медичного обладнання, ліків, генераторів та товарів першої необхідності.

Зустріч відбулася у межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва – ініціативи Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

«Прикарпаття – тилова область, але ми особливо докладаємося до підтримки військових формувань, внутрішньо переміщених людей. Не залишається поза нашою увагою робота релокованого бізнесу: від початку повномасштабного вторгнення до нас у межах програми релокації переїхало 80 великих підприємств та близько двох сотень малих, які вже успішно налагодили діяльність на теренах краю»,- зазначила Світлана Онищук Голова Івано-Франківської ОВА.

Керівниця області також наголосила на важливості розвитку галузі освіти та науки в умовах війни. За її словами, на сьогодні у вишах Прикарпаття навчається молодь не лише з України, а й за її меж, до прикладу, з Індії.

У Національному медичному університеті освіту здобувають 548 індійських студентів. Саме у цьому освітньому закладі науковці за участю індійських фахівців працюють над розробкою нового гаджета для реабілітації людей після інсультів.

Йшлося і про розвиток мережі реабілітаційних закладів на Івано-Франківщині, зокрема, як зазначила Світлана Онищук, в області працюють над розробкою проєктної документації для будівництва реабілітаційного центру на 250 ліжко-місць.

Своєю чергою іноземний гість поділився враженнями від візиту на Прикарпаття, подякував за підтримку студентської молоді і відзначив сприятливість інвестиційного клімату області.

Дипломатичний представник розповів про гуманітарну підтримку, яку вже надала його країна. Загалом, за словами Шрі Харш Кумара Джейна, здійснено 17 відправлень. Також Індія готова долучитися до відбудови громад, які постраждали від війни.

На завершення розмови сторони домовилися про подальшу плідну співпрацю.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua