Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківській громаді триває конкурс проєктів для молоді. Відео

Івано-Франківськ

У Департаменті молодіжної політики та спорту Івано-Франківської громади стартував конкурс проєктів для молоді. На це з міського бюджету передбачили 100 тисяч гривень. Заявки приймались у 4 напрямках – підтримка волонтерства, внутрішньо-переміщеної молоді, національно-патріотичне виховання та освітні проєкти. Захист поданих робіт відбудеться 4 квітня.

Директор Департаменту молодіжної політики та спорту Віталій Матешко каже, що нині важливо реалізовувати в місті цікаві молодіжні ідеї, які дають позитивний результат та об’єднують молодь.

«Кожна з молодіжних організацій, громадськість повинні відповідно подати заявку. Подати інформацію про діяльність своєї організації за минулий рік. Показати чи є у них досвід грантовий, подати саму заявку грантову до нас у департамент», – зазначає директор Департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради Віталій Матешко.

Нині молодіжна політика у громаді активно розвивається. Торік на базі стадіону Рух було відкрито молодіжний центр де можна реалізувати себе чи відвідувати цікаві події. А незабаром буде формуватися новий склад молодіжної ради.

«Це такий допоміжний орган, який об’єднює лідерів громадської молодіжної думки і що два роки змінюється склад, або керівний склад таких людей. Нам дуже приємно, що молодь проявляє певну активність. Є певні групи людей, організації, які хочуть об’єднюватись. Будують якісь плани», – наголошує директор Департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради Віталій Матешко.

Також молодь запрошують відвідати низку спортивних заходів. До кінця березня їх буде чимало. Відтак, перший місяць весни завершуємо Чемпіонатом міста з Таеквондо присвячений пам’яті загиблих героїв.  Згодом відбудеться Чемпіонат з волейболу серед чоловічих команд, а ще – турнір зі спортивної гімнастики.

«Івано-Франківська спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву зі спортивної гімнастики, яка єдина є в нашому місті з розвитку цього виду спорту олімпійського, щороку проводить серію таких змагань із спортивної гімнастики. Ми маємо і олімпійців із цього приводу. Анна Лащевська виборола ліцензію перша з спортсменок нашого міста на 33-ті літні Олімпійські ігри в цьому році, які відбудуться у Парижі. І сподіваємося, що наступні інші види спорту зараз у найближчий час будуть виборювати такі ліцензії і наше місто поповнить олімпійську збірну команду України на Олімпійських іграх у Парижі», – розповідає директор Департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради Віталій Матешко.

Наприкінці місяця на мешканців громади ще очікують:

  • чемпіонат міста з тенісу серед дівчат та хлопців;
  • чемпіонат міста з реплінгу та таеквондо.
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua