Онлайн TV FM радіо FM пауза

В УКД відбувся науково практичний семінар «Децентралізація в Україні». Відео

Новини

Здобутки, проблеми, виклики та перспективи. В Університеті Короля Данила провели науково практичний семінар на тему – «Децентралізація в Україні». Участь у заході взяли представники органів державної влади та органів місцевого самоврядування, наукові та науково-педагогічні працівники, громадські активісти та студенти. Ірина Припхан зазначає, цей семінар корисний для студентів- магістрів кафедри Публічне управління та адміністрування.

«Публічний управлінець, сучасний – це новатор, стратег і враховуючи ті виклики, які стоять перед ним в умовах воєнного стану – він повинен володіти особливими навичками, повинен вміти згуртувати команду і направляти її на вирішення поставлених задач, які водночас є незапланованими і пов’язані з військовою агресією рф. Тому мета цього заходу – зібрати практиків, теоретиків – усіх відомих управлінців для вирішення питань децентралізації», – розповідає завідувачка кафедри права та публічного управління УКД Ірина Припхан.

Серед спікерів – голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків. Зізнається, нині найбільший виклик – це звісно війна. Адже навіть в цих умовах потрібно забезпечувати сталість розвитку громади.

«Тут здоровий баланс повинен бути. Люди повинні розуміти, що ми приречені бути тим тилом, допомагати військовим і з другого боку – робити добрі справи тут у громаді, щоб місто могло витримати цю довготривалу війну. Бо ніхто не знає скільки вона буде тривати», – впевнений голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків.

Такі заходи у Університеті Короля Данила проводяться постійно, оскільки в УКД успішно функціонує спеціальність «Публічне управління та адміністрування», а такі заходи значно підсилюють та покращують знання студентів-магістрів. На думку голови Бурштинської громади Василя Андрієшина, реформа децентралізації одна з найспішніших. І важливо продовжувати цю роботу навіть під час війни.

«Можливо, ми не бачимо таких надто результатів, бо все-таки військовий стан, але то що громади досягли успіху – це однозначно. Про це треба говорити, це треба розвивати і підтримувати в такий спосіб місцеве самоврядування. Децентралізація – вона ще не завершена. Її треба завершувати, бо місцеве самоврядування – це опорна частина демократії і розвитку», – каже голова Бурштинської громади Василь Андрієшин.

До слова, фах публічного управлінця створює можливості для формування базових компетентностей, як в майбутньому стануть в нагоді для успішної управлінської кар’єри. Зокрема, ви зможете працевлаштовуватись в органах державної влади на керівних посадах і посадах фахівців на підприємствах, установах і організаціях державної та комунальної форм власності.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua