Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську відкрили фотовиставку під назвою «Мій Маріуполь та світ довкола». Відео

Новини

Морські пейзажі, туристичні об’єкти та архітектура довоєнного Маріуполя. В Івано-Франківську відкрили фотовиставку, військовослужбовця Мирослава Кобилянського, «Мій Маріуполь та світ довкола».

Потрапивши до міста Марії, ще у 2015 році, захисник захопився аерозйомкою, так розповідає модератор, Євген Тузов.

«Усім тим хто це подивиться перше, як виглядав Маріуполь до вторгнення Росії, як він вже ніколи не буде виглядати. Мабуть він буде відновлений, мабуть буде щось інше, але вже того, що було не буде ніколи. По-друге, я хотів б, щоб на тому контрасті ви побачили, яке це було надзвичайно красиве місто. Коли ми розповідаємо маріупольці, що в нашому місті загинуло понад 100 тисяч людей за майже три місяці, нас мало хто розуміє», – наголошує модератор виставки Євген Тузов.

Експозиція складається із 30 світлин на яких зображений ще не знищений російськими окупантами Маріуполь. Також, відвідувачам вмикатимуть відеороботу, на якій є кадри вже зруйнованого окупантами міста.

«Такі виставки не тільки ця, а й виставки, які показують, що відбувається на сході дуже важливі, тому що місто живе мирним, спокійним життям і таке враження, що вже всі забули, що відбувається», – каже директор Центру сучасного мистецтва Андрій Шнайдер.

Дивлячись на такі світлини, українці повинні ще більше цінувати те що мають, наголосила співорганізаторка виставки, Оксана Савчук.

«Всі хто прийде подивитися цю виставку мають зрозуміти цінність всього того, що ми маємо сьогодні у своєму місті та в Україні. Насправді ми маємо дуже багато всього – це має додати нам сили у тому що є багато міст в Україні, які через війну є повністю знищеними», – розповідає співорганізаторка виставки Оксана Савчук.

Експонуватиметься виставка «Мій Маріуполь та світ довкола» у центрі сучасного мистецтва до 2 квітня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua