Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську презентували документальне кіно “Невідомий Бортнянський”. Відео

Новини

Унікальне документальне кіно про знаного на увесь світ композитора презентували в Івано-Франківську. «Невідомий Бортнянський» – проєкт, над яким пів року трудились музикознавці, хористи та команда телеканалу «РАІ». Реалізували його за підтримки Українського культурного фонду.

Його намагались стерти з пам’яті радянської доби та привласнити Росії.  Композитор Дмитро Бортнянський має зберігатись в пам’яті музичного світу як українець, що подарував світові неймовірне звучання. Так вирішили ініціатори проєкту «Невідомий Бортнянський» й навіть відкрили нову музику цього митця.

Усі композиції у цьому фільмі виконує франківський камерний хор “Воскресіння”. Й складається він  із п’яти концертів.  А ще тут йдеться про різні етапи життя композитора: дитинство, юність та зрілість.  І кожну цю частину, відзначає режисерка проєкту Любов Терлецька, характеризують різні музичні інструменти.

Загалом фільм «Невідомий Бортнянський» має п’ять частин. Для наступних серій  обрали орган, бандуру, віолончель та карильйон, який, до слова, увіковічнює пам’ять про видатну особистість.

Справжнім випробуванням став цей проєкт для творчої команди Телерадіокомпанії «РАІ».  Генеральний директор Андрій Русиняк зізнається, попри творчу складову важливим є розумінння того, що ця історія має жити вічно.

Документально-музичний фільм «Невідомий Бортнянський» побачив світ завдяки фінансуванню  Українського культурного фонду. Тож після столиці Прикарпаття цю стрічку демонструватимуть на всеукраїнських телеекранах.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua