Онлайн TV FM радіо FM пауза

Поліція Прикарпаття каратиме мешканців області за використання піротехнічних засобів у святкові дні

Варто знати

Багато людей звикли святкувати новорічні свята з феєрверками та іншою піротехнікою. Та нині українці зустрічатимуть 2023-й в умовах воєнного стану. Тож використовувати піротехніку – заборонено.

Поліцейські посилено контролюють обмеження, що пов’язані з використанням піротехніки. Адже запускати салюти, феєрверки та використовувати петарди під час воєнного стану – ЗАБОРОНЕНО

Використовувати піротехнічні засоби заборонили у місті після кількох трагічних випадків, що сталися під час новорічних свят. Відтак виконавчий комітет міської ради та міські депутати сказали своє категоричне “Ні” салютам та петардам.

На здоровий глузд іванофранківців розраховують і психологи, які працюють з військовими, коли ті повертаються додому. Психотерапевтка Галина Герасимів каже, що бійці проти салютів чи петард. Їх використання обурює військових. Оскільки для тих, хто приїхав з передової – такі звуки викликають стрес. 

Психологиня зазначає, це стосується й переселенці, які пережили обстріли. Будь-який різкий звук  нагадує що їхнє життя в небезпеці. В таких випадках важливо, щоб людина не залишалася наодинці.

Відтак правоохоронці просять мешканців утриматися від використання піротехнічних засобів. Правопорушники, які ігноруватимуть обмеження, притягуватимуться до адміністративної та кримінальної відповідальності.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua