Онлайн TV FM радіо FM пауза

Національний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і Герцеговини. Відео

Світ

Національний балет Грузії прибув до Боснії і Герцеговини. Упродовж десятиліть він зачаровує публіку в усьому світі. Його заснували у Тбілісі в 1945 році. Відтоді він демонструє вишукану хореографію і водночас залишається сімейною справою.

Артисти Національного балету Грузії «Сухішвілі» кружляють і танцюють, демонструючи видатні атлетичні навички. Цей концерт у Сараєві — перший виступ трупи на сцені в Боснії і Герцеговині.

Шоу містить майже дві години народних танців. Чоловіки виконують захопливі стрибки та трюки, а також борються на мечах, а жінки буквально пливуть сценою під звуки музики. Танцювальна трупа стала однією з візитівок Грузії. Вона відображає національний характер та історію країни.

Балет майже 80 років тому заснувало подружжя Іллі Сухішвілі та Ніно Рамішвілі. Трупою досі керують нащадки засновників.

«Наша танцювальна трупа — державна. Але це також сімейний бізнес, бо три покоління моєї родини присвятили своє життя цій трупі. Вона для мене дуже важлива», – пояснює Ніно Сухішвілі, онука засновників та директор трупи.

Директор трупи та онука засновників каже, що програма складається з більш ніж 12 танцювальних номерів. Усі з різними костюмами. Це як казка про Грузію.

Її брат і головний хореограф трупи Іліко Сухішвілі каже, що, хоча глядачі в різних країнах по-різному реагують на їхню програму, реакція завжди емоційна та позитивна.

«Ми, артисти, дуже гостро відчуваємо ці емоції глядачів, ми можемо все це відчути. І цей контакт для нас дуже важливий», – наголошує Іліко Сухішвілі, головний хореограф трупи.

Підтримання найвищої якості шоу, завдяки якому «Сухішвілі» відомий у всьому світі, — важка робота для учасників трупи.

Це щоденні п’ятигодинні репетиції протягом робочого тижня, виступи у вихідні в Грузії та безліч гастролей в усьому світі. Проте реакція публіки того варта, каже танцівниця Ана Корідзе.

«Ми завжди жертвуємо своїм часом, енергією та всім, що маємо, але, зрештою, коли шоу закінчується і публіка аплодує та вигукує, це дуже приємно», – розповідає Ана Корідзе, танцівниця.

У цьому плані Боснія і Герцеговина не розчарувала. Після виступу артистів нагородили тривалими оваціями та захопленими вигуками.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua