Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківській ОДА обговорили питання погашення заборгованості із заробітної плати

Прикарпаття

На засіданні під головуванням заступника голови облдержадміністрації Світлани Онищук обговорили основні проблеми, що виникають в ході погашення заборгованості із заробітної плати, її легалізації та із сплати єдиного соціального внеску підприємствами області.

Про це повідомляє РАІ з посиланням на Івано-Франківську облдержадміністрацію.

Станом на 01 вересня загальна сума боргу з оплати праці складала 25,1 млн гривень. Спостерігається позитивна динаміка погашення боргів з оплати праці на підприємствах-банкрутах (9,6 млн грн – у серпні 2020 року проти 22,2 млн грн. – у січні 2020). Відсутні борги з оплати праці в бюджетній сфері. З початку року повністю ліквідовано заборгованість із виплати заробітної плати на ряді економічно-активних підприємств на загальну суму понад 21,5 млн гривень.

Заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску в цілому по області склала 240,1 млн гривень. З початку року її зменшено на 21,8 млн грн або на 17,7 відс. При цьому заборгованість бюджетних організацій за цей період зменшилася на 44,6 % (-37,6 млн грн).

Спеціалістами територіальних підрозділів департаменту соціальної політики облдержадміністрації опрацьовано 463 суб’єкти господарювання, віднесених до категорії “ризикових”.

В результаті вжитих заходів 25 роботодавців підвищили рівень заробітної плати, належним чином оформлено трудові договори з 152 найманими працівниками, 177 працівників зареєструвались підприємцями.

Фонд заробітної плати платників області, з якого сплачується єдиний соціальний внесок, за січень-липень 2020р. зріс порівняно з відповідним періодом минулого року на 153,3 млн гривень. Кількість застрахованих осіб, які отримували заробітну плату в розмірі меншому за мінімальний, зменшилася на 2,8 тис.осіб, а їх питома вага кількості зменшилася із 16,2% у березні до 6,6 % – у липні поточного року. Збереглась тенденція до зменшення кількості застрахованих осіб, які виконували роботи за договорами цивільно-правового характеру.

З метою збереження робочих місць станом на 16 вересня 1587 роботодавців і 8348 ФОПів отримали допомогу по частковому безробіттю на загальну суму 109,2 млн гривень.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua