Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Калуші відкрилася міжнародна виставка робіт 29 митців

Калуш

10 березня, у Виставковій залі КЗ «Музейно-виставковий центр Калуської міської ради» розпочала діяти виставка «Квіткові мотиви». Відкрила виставку заступниця директора КЗ “Музейно-виставковий центр” Леся Кирилович, яка зазначила, що важливо демонстрували єдність, гуртуватися, також і в мистецтві.

Про це повідомляє Калуська міська рада.

За словами зберігачки фондів виставкової зали Галини Турчик, в центрі уваги цієї виставки – квітка. Квітка – як символ життєвої сили, символ рідної землі, символ миру.

На виставці представлено роботи 29 художників: з Калуша, Івано-Франківська , Коломиї, Долини. Є графіка і з Англії (авторка Надія Садов”як) та Німеччини (авторка Івонне Гох). Обласний центр на виставці представляють художники Оксана Лендьєл, Анна Науменко, Галина Філіпова, Тетяна Мурафа, Галина Федоряк і Роман Овчар.

Є робота з Коломиї — «Квітка надії» (авторка Наталія Вовчук). По краях роботи забиті цвяхи, бо це полотно протягом 2023 року використовувалося для плетіння кікімор. Картину авторка створювала з надією на звістку від чоловіка, який зник безвісти та з великим сподіванням, що війна завершиться.

Виставка діятиме продовж місяця. Картини можна не тільки споглядати, а деякі – й придбати. Кошти, як зазначили митці, будуть спрямовані на допомогу ЗСУ.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua