Онлайн TV FM радіо FM пауза

Франківців закликають долучитися до реформування країни

До Івано-Франківська приїхав…  реанімаційний пакет реформ. Так називається громадська ініціатива, яка покликана сприяти прискоренню реформування країни. На Прикарпатті її організатори та учасники хотіли почути, які саме реформи наші краяни вважають першочерговими, а також визначитися з конкретними діями їх реалізації.

https://www.youtube.com/watch?v=1tlo_RqH7jM
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua

Франківців закликають долучитися до реформування країни

Громадська ініціатива «Реанімаційний Пакет Реформ» спільно з франківчанами обговорили проблеми та перспективи розвитку реформаційного руху країни.

В обговоренні взяли участь представники ініціативи –  Андрій Шевченко, народний депутат України V, VI, VII скликання, консультант з адвокасі Реанімаційного Пакету Реформ, Тарас Шевченко, директор Інституту Медіа Права, член Ради РПР, експерт групи РПР з медіа реформи, Олександр Ябчанка, лікар, експерт РПР з питань медичних реформ та Артем Миргородський, керівник секретеріату РПР.

«Реанімаційний Пакет Реформ – спільнота експертів, громадських активістів, науковців, які об’єдналися з метою підштовхнути владу до справжніх реальних змін, до реформ. Ми їздимо по країні і чуємо від людей люди бачать що зміни не відбуваються, або відбувають занадто повільно. Вони питають чому залишилась корупція, чому залишилися хабарі, чому обвалюється гривня, чому на словах обіцяють більше влади віддати в регіони, щоб люди мали можливість розпоряджатися грошима, а на ділі місцевій владі все одно доводиться їхати в Київ з простягнутою рукою. Є багато запитань. Зараз є розуміння, що якщо ми зараз не починаємо діяти рішуче, не починаємо зміни на ділі, а не на словах або це шанс,який ми можемо втратити на десятиліття», – Андрій Шевченко.

Як розповідають експерти, приїхали на Прикарпаття, щоб почути думки громади з приводу реформ та їх очікування, знайти однодумців, а також долучити громадських активістів до роботи в РПР.  Сьогодні задля пришвидшення та якіснішого реформування країни активісти радять прикарпатцям радять об’єднуватись на місцях, контролювати владу та бути активними.

«Перше, якщо ти знаєш що потрібно робити країні в твоїй галузі, то не мовчи. Зроби так, щоб твій голос був почутий. Ти будеш приємно здивований тим, скільки в країні сотень, тисяч людей думають, переживають так само. Друге, ми говоримо, що потрібно персонально стукати до політиків, до депутатів, до чиновників – дзвонити, писати, нагадувати, що ми спостерігаємо за їхньою роботою. Третя порада, потрібно об’єднуватися навколо маленьких справ – тут, на місці, що може бути зроблено для твоєї вулиці, твого дому, району, села»,  – зазначає Шевченко.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua