Онлайн TV FM радіо FM пауза

Австралійські шахтарі роблять асани, щоб позбутися стресу. Відео

Світ

Проблеми психічного здоров’я — це тема, яку жителі гірничодобувних спільнот порушують неохоче. В Австралії у віддаленому регіоні штату Квінсленд шахтарі зайнялися йогою.

Шахтар Шейн Батлер готується до чергового робочого дня в одному з віддалених районів австралійського штату Квінсленд. Попереду 12-годинна робоча зміна під землею. Він працює по сім днів що два тижні. Каже, що може витримати таку роботу завдяки своєму хобі.

«Я трохи через це нервувався. Але коли почав, то відчув радість і тепер без цього не можу», – пояснив Шейн Батлер, шахтар.

42-річний Шейн страждав від занепокоєння. Але п’ять років тому спробував йогу.

«Треба знайти баланс у житті, устигати бути батьком, заробляти, постійно докладати зусиль», – каже Шейн Батлер, шахтар.

Відтоді Шейн настільки полюбив йогу, що сам став інструктором. Тепер намагається залучити до занять більше шахтарів.

«Ми багато сміялися, коли сюди прийшли. Тут була добра, приємна атмосфера», – розповідає Базза Роджерс, шахтар.

В Австралії рівень самогубств серед працівників гірничодобувної та будівельної галузей на 80 відсотків вищий, ніж серед решти населення. Будь-які спроби поліпшити психічне здоров’я працівників вітають.

Це саме те, за що виступає Тоні, створюючи місця відпочинку для чоловіків, після того, як сам зіткнувся з проблемами психічного здоров’я.

«Якщо ви страждаєте від чогось, зверніться по допомогу й не соромтеся, нічого соромитися. Це те саме, що застуда. Просто зробіть це», – зазначає Тоні Тохолке, волонтер.

«Більшість про це мовчить. Але в результаті вони розслабляються, усміхаються, і можна сказати, що в них щось змінилося», – наголосив Шейн Батлер, шахтар.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua