Онлайн TV FM радіо FM пауза

Співачка Брія Блессінг: “Бійці АТО стали моїм натхненням”

Дівчина-усмішка Брія Блессінг потішила калушан своїм співом в рамках фестивалю “Різдво у колі друзів”. Особливо вразила пісня “Ми — Україна”, яку вона написала відразу після відвідин наших бійців у зоні АТО.

Про поїздки на фронт, Україну та Різдво “Вікна” поговорили із самою Брією Блессінг.

— Це вже втретє я їхала у зону АТО, от тільки-но повернулася. Перший раз я за три дні заспівала на 10 блокпостах. Десь було 200 людей, десь — всього десяток. Всі хлопці мужні, багато з них там за власною волею. Мене дуже вразило, що вони самі вибирають бути там, аби захищати не лише нашу землю, а й майбутнє України. Коли я приїжджаю на фронт, то мені дуже важко їхати додому, хочеться бути з ними і постійно підбадьорювати їх. Після повернення зі Сходу я написала першу авторську пісню українською мовою. Ці хлопці стали моїм натхненням і “Ми — Україна” народилася за 15 хвилин, — розповідає Брія.

Зазначимо, що Різдвяні свята Брія провела у Старобільську на Луганщині, побувала також і на передовій — у місті Щастя. Каже, що хоче хоч якось допомагати та підтримувати бійців.

— Різдво має бути дуже веселим, радісним і світлим святом, а я знала, що там у них такого не було би. Тому я сказала ще в листопаді, що на свята поїду в АТО і буду там святкувати з ними, аби “зробити їм концерт і зробити їм подарунки”.

Всі виручені кошти від свого першого сольного концерту у Львові, а також речі, продукти харчування тощо Брія відвезла хлопцям на фронт. Таку громадянську позицію займає не кожен українець. За що ж вона так полюбила нашу країну?

— За те, що Господь створив цю землю, цей народ, що дав нам благословення тут жити. Я надзвичайно люблю народну музику, народні костюми, зрештою, українську історію. Те, що зробила Україна, те, якою вона є… А ще я обожнюю українську кухню, особливо вареники. Дуже часто буває таке, що от настільки сильно чогось хочеш, що просто мусиш те отримати. У мене так з варениками (сміється. — Авт.), хочу — і все! Моя подруга, наприклад, за годинку може наробити їх цілу купу, а я цілий день тим займаюся! Може, це через те, що я — перфекціоністка, і коли готую, то все має бути рівно, акуратно, а вона — раз-два і готово. Найбільше люблю вареники з картоплею чи з вишнею.

Познайомитися з Калушем співачка не встигла, зате поспілкувалася після концерту з багатьма калушанами.

— Мені дуже подобається це місто, бо воно не надто велике і тут відчувається домашня атмосфера. Я не встигла побувати на якійсь екскурсії, тому хочеться повернутися і більше дізнатися про Калуш.

Наостанок Брія Блессінг також дала кілька порад калушанам та українцям на загал:

— По-перше, не забувайте про Бога. Люди дуже часто мене запитують, чого я така щаслива, і я завжди намагаюся пояснити, що це не я. Коли Бог буде на першому місці у нашому житті, то все буде гаразд. По-друге, не забувайте про свою країну. Зараз такий час, коли ми маємо цінувати Україну, слід міняти акцент і звертати увагу на те, що тут є прекрасним та цінним. Треба також рухатися і завжди намагатися зробити щось кращим.

https://www.youtube.com/watch?v=w59L4_JN3_Q
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua