Онлайн TV FM радіо FM пауза

Україна вивчає фінський досвід у сфері моніторингу якості атмосферного повітря

Україна вивчає фінський досвід у сфері моніторингу якості атмосферного повітря Новини

Участь у навчальному візиті у м. Гельсінкі організованому в рамках технічної допомоги ЄС TAIEX у співпраці з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України та Фінським метеорологічним інститутом, взяв начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Андрій Пліхтяк.

Про це повідомляє Івано-Франківська обласна державна адміністрація

Цей навчальний візит спрямований на підтримку української влади у впровадженні європейських підходів щодо створення мережі спостережень за якістю атмосферного повітря відповідно до Директив ЄС 2008/50/ЄC та 2004/107/ЄC.

Обмін включав огляд різних станцій моніторингу якості повітря та зустрічі із зацікавленими сторонами. Зокрема учасники української делегації ознайомилися із досвідом Фінляндії у впровадженні системи моніторингу за якістю атмосферного повітря☁️, вивчили функції органів влади в цій сфері як на національному, так і на регіональному й місцевому рівнях, а також відповідальність суб’єктів промисловості за моніторинг довкілля та їхню співпрацю з владою та громадськістю.

Подія є продовженням експертної місії TAIEX з інформування населення про якість атмосферного повітря, реалізованої в жовтні 2023 року.

Фото: Івано-Франківська обласна державна адміністрація

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua