Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Верховині відзначають 600 років з часу першої письмової згадки. Відео

Новини

У Верховині відзначають 600 років з часу першої письмової згадки. З цієї нагоди тут провели Заупокійну служба Божа за будівничих і фундаторів місцевої Церкви Успіння Пресвятої Богородиці та конференцію присвячену трьохсотріччю храму. А в місцевому музеї Гуцульщина свої роботи представили народні умільці та фотомайстри.

Високогірна Верховина відзначає 600 років з часу першої письмової згадки. Заздалегідь горяни підготували цілу низку заходів культурного, релігійного, спортивного та суспільного напрямків. Розпочали з конференції до 30-річчя місцевого храму.

У Верховині приклали чимало зусиль аби район та його жителі мали статус високогірного. Місцеві зазначають, в цих умовах жити непросто через особливості гірських розселень, відсутність доріг, інфрастуктури. Однак, попри це Верховина здобуває статус і культурної і водночас туристичної столиці. Адже творити та відпочивати сюди приїжджають сотні гостей з України та з-за кордону.

З нагоди 600 річчя у Верховинському музеї «Гуцульщина» свої творчі надбання презентували місцеві умільці, народні майстри та фотографи. Тут – витинанки, вишитий одяг, деревʼяні вироби, світлини різноманітних подій, які в різний період незалежності, відбувалися на високогір’ї.

Вже традиційно у Верховині відбувається і літературний фестиваль «Письменницька ватра над ЧерЕмошем». Сюди з’їжджаються письменники з усієї України. Цього разу дійство обʼєднало митців з прифронтових міст .

А ще у програмі 600 річчя відкриття книгарні та арт простору. Також культурно- мистецьке дійство за участю верховинських талантів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua