Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Центрі журналістської солідарності відбулася зустріч з італійськими благодійниками

nszhu5 - В Центрі журналістської солідарності відбулася зустріч з італійськими благодійниками - rai.ua Новини

Івано-Франківський Центр журналістської солідарності продовжує активно реалізовувати проєкт «Партнерство задля Перемоги», який спрямований, передусім, на допомогу журналістам-переселенцям та медійникам, які перебувають у зоні бойових дій, на прифронтових та деокупованих територіях. У коворкінгу Центру журналістської солідарності в межах проєкту відбулася робоча зустріч представників Центру та благодійних організацій з Італії.

Про це повідомляє Івано-Франківська обласна спілка журналістів НСЖУ.

З української сторони взяли участь координаторка Центру Вікторія Плахта, голова Івано-Франківської обласної спілки журналістів Лілія Боднарчук, керівник Департаменту інформації Івано-Франківської архієпархії УГКЦ отець Іван Стефурак, медійники-переселенці – Віра Ільїна з Донеччини, Марина Трубнікова з Харківщини, студенти-ВПО кафедр журналістики прикарпатських вишів та івано-франківські журналісти-волонтери;

З італійської сторони – Марко Іяццоліно, віцепрезидент італійської благодійної організації Missione Calcutta; Доріана Сомма, координаторка міжнародних проєктів Missione Calcutta; Джорджо Зелікович, керівник проєкту «Health care for safety and rehabilitation»; Міна Ланціллотті, очільниця проєкту «Разом з Україною завжди», Міколь Сімонато, офіцерка з моніторингу й оцінки; Джузеппе Кіораццо, відповідальний за закупівлю товару в рамках проєктів.

Під час зустрічі йшлося про можливості двосторонньої співпраці в межах проєктів «Health care for safety and rehabilitation» та «Разом з Україною завжди», які відбуватимуться за фінансування італійського уряду.

«Health care for safety and rehabilitation» передбачає, зокрема, створення реабілітаційного центру та співпрацю українських й італійських лікарів щодо обміну досвідом, а також проведення медійної кампанії, яка стосуватиметься інформування мешканців Харкова про мінно-вибухову небезпеку через розповсюдження інформації у різних засобах комунікації.

«Разом з Україною завжди» – ця ініціатива спрямована на допомогу внутрішньо переміщеним особам та вразливим верствам місцевого населення. Серед заходів, які відбуватимуться в рамках проєкту, буде забезпечено харчування переселенців, що проживають у шелтерах, якими опікується архієпархія. Окрім того, у «Клініці святого Луки» надаватимуться безоплатні пакети медичних послуг для жінок, дітей, людей похилого віку та осіб з інвалідністю. Скористатися діагностикою зможуть вразливі верстви населення, серед яких – одинокі матері, внутрішньо переміщені особи, малозабезпечені сім’ї.

У коворкінгу Центру італійські благодійники ознайомилися з його роботою, проєктами й ініціативами, спрямованими на підтримку та допомогу журналістам у період війни. Також дізналися про діяльність Івано-Франківської обласної спілки журналістів.

«Найголовніше – це бажання допомагати людям так, щоб уже завтра вони мали можливість допомагати іншим»,- зауважив Джорджо Зелікович, керівник проєкту «Health care for safety and rehabilitation».

Координаторка Центру Вікторія Плахта, звертаючись до гостей, подякувала за їхню підтримку та запевнила про активну двосторонню співпрацю в реалізації спільних ініціатив задля допомоги потребуючим.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua