Онлайн TV FM радіо FM пауза

Центр журналістської солідарності: партнерство задля Перемоги

plahta - Центр журналістської солідарності: партнерство задля Перемоги - rai.ua Новини

Івано-Франківський Центр журналістської солідарності, створений за ініціативи НСЖУ й підтримки Міжнародної та Європейської федерацій журналістів, а також ЮНЕСКО, діє на базі Івано-Франківської обласної спілки журналістів із початку квітня 2022 року.

 Основна діяльність Центру спрямована на надання допомоги, передусім, внутрішньо переміщеним медійникам, які знайшли тимчасовий прихисток на Прикарпатті, журналістам Івано-Франківщини, котрі продовжують працювати у професії, а також колегам із підшефних регіонів України: Рівненської, Волинської, Херсонської та Чернігівської областей.

З цією метою Івано-Франківський Центр журналістської солідарності реалізує низку проєктів, зокрема, проєкт «Партнерство задля Перемоги». За майже два роки діяльності Центру в межах проєкту неодноразово надавалася благодійна допомога ВПО-медійникам у вигляді продуктових наборів за сприяння Івано-Франківської торгово-промислової палати й Спільноти святого Егідія. Для дітей та онуків спілчан Івано-Франківщини передано розвиваючі ігри, які Центр отримав від одеської компанії «Strateg» за сприяння Одеської обласної організації НСЖУ та центрального офісу Спілки.

Про це повідомляє голова організації у Івано-Франківська обласна спілка журналістів НСЖУ Вікторія Плахта.

Івано-Франківський Центр журналістської солідарності тісно співпрацює з міжнародними партнерами. Зокрема, завдяки італійським колегам вдалося відправити на лікування в клініки Італії двох важкохворих дітей. Зараз ведуться перемовини про отримання гуманітарної допомоги від італійських волонтерів для сімей ВПО-журналістів та медійників із підшефних областей.

«Варто зазначити, що активними партнерами проєкту є також і спілчани-волонтери Прикарпаття. Зокрема, Івано-Франківський Центр журналістської солідарності за сприяння гуманітарного центру Спільноти святого Егідія (керівник Іван Харук) та Благодійного фонду «Чисті серцем» (директорка Ірина Рабарська) неодноразово надавав гуманітарну допомогу колегам із Чернігівської області у вигляді продуктів харчування, канцелярського приладдя, комп’ютерної техніки»,- розповідає на офіційній сторінці «Facebook» Вікторія Плахта.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua