Онлайн TV FM радіо FM пауза

Здорове схуднення до новорічних свят: поради від дієтологині Тетяни Чевалюк

Новини

Що ближче новорічно-різдвяні свята на календарі, то більше хочеться влізти в омріяне плаття. Раз в декілька днів ти його міряєш, а блискавка на спині ніяк не сходиться. І знову приходить нав’язлива думка: худнути і терміново!

Інтернет підказує сотні варіантів дієт із вражаючим результатом: «Гречнева, з якою ти втратиш 20 кг», «10 днів на кефірі і ти дюймовочка». З такими дієтами легко уявити себе худою, але розум підказує що щось тут не так. Давай розберемось.

Чи є альтернативи, які наблизять бажаний результат без наслідків для нашого здоров’я?

Відповідь — так. У цій статті ми розглянемо здорові методи схуднення, які дозволять досягти мети, не шкодячи організму. За експертними відповідями ми звернулись до дієтологині Тетяни Чевалюк.

Дієтологиня Тетяна Чевалюк

Скільки кілограмів можна скинути за місяць, щоб вони не повернулись?

Оптимальним темпом схуднення вважається втрата 3-5 кг протягом місяця. Рекомендується віддавати перевагу саме такій швидкості. Якщо худнути стрімко, то є ймовірність, що це призведе до зниження обміну речовин і ще більшого набору ваги у майбутньому.

Важливо дотримуватись здорового та урівноваженого підходу до схуднення. Якщо дієта буде надто виснажливою, це може негативно вплинути на стан шкіри, внутрішніх органів, від цього і слабшає імунітет.

Пам’ятайте: строгі дієти вичерпують внутрішні резерви організму. Користі вони не несуть, навпаки шкодять.

Монодієти: що думає лікар?

Якщо людина обмежує свою дієту однотипним харчуванням, наприклад, гречкою, кефіром чи яблуками, вона отримує лише обмежену кількість нутрієнтів, що містяться у цих продуктах.

Такий монотонний раціон призводить до значного дефіциту інших важливих вітамінів. Це впливатиме на загальне здоров’я та добробут організму. Важливо уникати дієт, які різко обмежують різноманіття їжі. В таких випадаках виникає дефіцит більшості основних складових нашого тіла (білків, або жирів, вуглеводів, вітамінів, клітковини).  Довго на монодієтах протриматись організм не зможе, тому рано чи пізно відбудеться зрив, і в такий момент виникне бажання споживати їжу в надмірній кількості.

Яких продуктів слід уникати, або обмежити при дієті?

Для досягнення цілей схуднення рекомендується виключити – солодкі, газовані напої, цукор, а також зменшити споживання білої муки. Краще вибирати альтернативи, такі як: вівсяна, цільнозернова, або пшенична.

Важливими компонентами здорового харчування є додавання овочів до вашого раціону та вживання достатньої кількості води.

Не забувайте за регулярні прийоми їжі. Адже повинен бути чіткий сніданок, обід  і легка вечеря. Триразові прийоми їжі є оптимальними для здорового схуднення.

схуднення з користю

Як харчуватись під час зимових свят?

Під час свят можна компенсувати споживання калорійної їжі фізичними навантаженнями та раціональним підходом до приготування святкових страв. Надмірно готувати не рекомендується, а якщо уже наготували, то краще покладіть продукцію у морозильну камеру. Так і продукти не пропадуть і підтримаєте здоровий харчовий режим. Крім того, важливо слідкувати за достатнім водним балансом.

Збалансований та правильний раціон є ключовим елементом для успішного схуднення. А ще краще перед тим, як сідати на дієту, проконсультуйтеся з лікарем. Він зможе допомогти вам вибрати оптимальний план схуднення, враховуючи індивідуальні потреби та особливості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно дотримуватися посту, щоб не нашкодити здоров’ю

А яка ваша реакція?
+1
5
+1
1
+1
1
+1
1
+1
1
+1
0
+1
4
rai.ua