Онлайн TV FM радіо FM пауза

«Вклала майже пів мільйона грн у криптовалюту»: прикарпатка втрапила у пастку аферистів

Новини

Мешканка Коломиї знайшла оголошення про заробіток у криптовалюті, перейшла за посиланням, ввела особисті дані та надіслала аферистам майже пів мільйона гривень. Поліцейські застерігають від пасток шахраїв.

«Шахраї під час війни виманюють в українців гроші у новій афері, пропонуючи легкий заробіток в інтернеті. Пройдисвіти використовують різні стратегії як , наприклад, фінансова піраміда, донати тощо. Потенційні інвестори вкладають кошти, однак, як правило, шахраї вводять в оману та видурюють у них значні суми»,– повідомляє Поліція Івано-Франківської області.

У аферу потрапила мешканка Коломиї. Як стало відомо, жінка в Інтернет-мережі знайшла оголошення про купівлю криптовалюти. Перейшовши за фішинговим посиланням, потерпіла ввела особисті дані. Опісля їй зателефонував нібито брокер та запропонував завантаживши додаток для проведення операцій.

На рахунок незнайомців жінка перерахувала кількома платежами майже 461 тисячу гривень. Після цього її заблокували.

Поліція застерігає:

  • зазвичай зловмисники в мережі нав’язливо пропонують збільшити ваші заощадження в декілька разів, крім цього, шахраї можуть видавати себе за представника реальної інвестиційної компанії;
  • варто пам’ятати, що не існує гарантованих інвестицій або методу, який допоможе заробити велику суму грошей швидко і без зусиль;
  • у разі отримання подібної пропозиції слід знайти більше інформації про неї та компанію, з якою вона пов’язана;
  • якщо інвестиція та компанія виявляться реальними, ви повинні підтвердити особистість людини, яка пропонує вам угоду.

Якщо ви стали жертвою інтернет-шахраїв – необхідно звернутись до найближчого відділу поліції або зателефонувати 102. А також зібрати докази: чеки про оплату, квитанції з банку про проведення грошових операцій, роздруківки оголошень, посилання на сайт тощо.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua