Онлайн TV FM радіо FM пауза

Вчений, якому вдалося «омолодитися» на 15 років, розповів про свій сніданок

Вчений, якому вдалося «омолодитися» на 15 років, розповів про свій сніданок Новини

Доктор Ерік Вердін, президент і виконавчий директор Інституту Бака з дослідження старіння, поділився своїм досвідом у боротьбі з біологічним старінням.

За його словами, завдяки змінам у харчуванні та способі життя йому вдалося знизити свій біологічний вік приблизно на 15 років. Про це пише  Business Insider.

Учений стверджує, що значний вплив на тривалість життя має саме дієта. Він дотримується середземноморського раціону — у ньому переважають свіжі овочі, бобові, цільнозернові продукти, пісне м’ясо та риба. При цьому Вердін повністю відмовився від ультраоброблених продуктів.

Доктор Ерік Вердін

За його словами, одним із ключових факторів у досягненні кращого самопочуття є правильний сніданок. Він наголошує, що вранці потрібно уникати цукру:

«Найгірший сніданок, який ви можете собі уявити, – це миска пластівців зі склянкою апельсинового соку, тому що це, по суті, миска цукру», – зазначив він.

Зазначається, що Вердіну 68 років, але після “оптимізації” свого здоров’я за останнє десятиліття, вносячи зміни до дієти і способу життя, доктор заявляє, що його “біологічний вік” набагато менший. За його словами, це підтверджують різні епігенетичні аналізи крові.

Натомість ідеальний сніданок, за словами експерта, має бути несолодким. 

«Тому ніякої випічки, ніякого апельсинового соку, ніякого фруктового йогурту».

У його щоденному меню вранці — яйця, авокадо, лосось (варений або копчений) і цільнозерновий хліб. Готуючи яйця, він віддає перевагу оливковій олії замість вершкового масла, але також допускає варіант варених яєць без жиру.

Таке поєднання продуктів не лише забезпечує відчуття ситості, а й насичує організм корисними жирами, білками та клітковиною. Авокадо й цільнозерновий хліб підтримують здоров’я кишківника, адже сприяють росту корисних бактерій, а білки з яєць і лосося допомагають зберігати енергію протягом усього дня.

Загалом, сніданок має величезне значення для здоров’я і довголіття. Відмова від солодких продуктів на користь поживних, збалансованих страв — таких як яйця, лосось, авокадо і цільнозерновий хліб — допомагає уникати різких стрибків цукру в крові, підтримує енергію протягом дня і сприяє покращенню загального стану організму. Як показує приклад доктора Вердіна, правильне харчування справді може омолодити організм і подарувати більше здорових років життя.

bilky - Вчений, якому вдалося «омолодитися» на 15 років, розповів про свій сніданок - rai.ua

Підписуйтеся на наші канали, щоб завжди бути в курсі важливих новин Івано-Франківська та Прикарпаття.
• YouTube – https://www.youtube.com/@RAITVUA 
• Сайт ТРК «РАІ» – https://rai.ua/ 
• Facebook – https://www.facebook.com/profile.php?id=100063475576480
• TikTok – https://www.tiktok.com/@trkrai?is_from_webapp=1&sender_device=pc

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua