Онлайн TV FM радіо FM пауза

У сфері подорожей Європою виник хаос. Відео

Варто знати

Проблеми з багажем, нескінченні черги та скасовані рейси. Цього літа таке в європейських аеропортах стало звичним. Що ж спричинило катастрофу у сфері подорожей? Насамперед це страйки працівників і нестача фахівців. Через це авіакомпанії вже скасували тисячі рейсів.

Працівники вимагають поліпшити умови роботи й значно збільшити зарплату. На це вони пішли через масові звільнення й урізання виплат за час пандемії. У липні працівники іспанського представництва Ryanair кілька днів протестували. Це спричинило хаос у багатьох аеропортах. А профспілка пілотів Lufthansa вимагає цього року підвищити зарплати на 5,5 % і почати автоматично компенсувати інфляцію. Німецькі авіалінії 27 липня вимушено скасували понад 1000 рейсів, коли персонал вийшов на страйк. А в червні Norwegian Air через страйки мусила підвищити пілотам зарплати на 3,7 %.

Експерти кажуть, що авіакомпанії це роблять, щоб і зовсім не втратити критично важливих працівників. Великі аеропорти, зокрема «Хітроу» в Лондоні та «Схіпгол» в Амстердамі, запровадили обмеження на пасажиропотік. Це призвело до того, що до середини серпня British Airways припинила продавати квитки на деякі популярні напрямки, зокрема Париж, Мілан та Амстердам.

Аеропорти й авіакомпанії намагаються найняти більше працівників: від пілотів і вантажників до співробітників служби безпеки та прикордонного контролю. Багато хто з них звільнився під час локдаунів. Так, в амстердамському «Схіпголі» працює на 10 тисяч осіб менше, ніж до пандемії.

Паризьким аеропортам «Орлі» та «Шарль де Голль» необхідно заповнити 4000 вакансій. Здебільшого у сфері безпеки, технічного обслуговування й роздрібної торгівлі.

Керівники галузі кажуть, що на ці місця важко знайти працівників, бо це низькооплачувані посади, які передбачають фізичне навантаження. Навчання нових співробітників зазвичай триває місяці.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua