Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську відбулося свято лісу. Відео

Новини

Еколого-лісівничий захід провели у Палаці Потоцьких. Його мета – популяризувати роботу лісника та нагадати про екологію. На заході розказували про діяльність фахівців із лісництва, навчали майструвати хатинки для птахів, та пригощали корисними солодощами. 

 На Прикарпатті це свято відзначають вже вчетверте. 

«Ми його проводимо з метою популяризації роботи лісника, для освіченості дітей, дорослих, для екологічного просвітництва, щоб люди були ближчими до лісу та знали про його мешканців»,- розповідає Ірина Бабій, менеджерка з адміністрування філії ДП «Вигодське лісове господарство».

До свята долучилися і лісничі з Верховини. Їхня місія – показати майстер-клас із виготовлення шпаківень. Провідний інженер з лісовідновлення Дмитро Зітенюк вважає, що процес створення будинків для птахів сподобається як дітям, так і дорослим:

«Наші працівники провели заготовку матеріалу, діточки будуть мати можливість власноруч виготовити шпаківню для птахів».

Науковець галицького національного природного парку Роман Мандзюк презентував колекцію різноманітних шишок. Каже, найбільше людей цікавить їхній розмір, походження та навіть смак:

«Серед таких цікавих рослинок, які ми сюди привезли – це є сосна кедрова європейська, з Червоної книги України».

Майстер по дереву Василь Романюк представив свою картину. Автор зазначає, все його життя пов’язане з лісом, тому любить створювати такі роботи.

«В мене є талант виробляти те, що в нас є в природі. Випалювання, трішки є різьби»,- зізнається Василь Романюк.

На заході представили й колекцію рослин та частували корисними смаколиками.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua