Онлайн TV FM радіо FM пауза

В АТ «Прикарпаттяобленерго» на екскурсію завітали другокласники

В АТ «Прикарпаттяобленерго» на екскурсію завітали другокласники Новини

17 вересня, дізнатися історію освітлення Прикарпаття, вивчити базові правила електробезпеки та взяти участь у практичному занятті прийшли другокласники Початкова школа імені Софії Русової(м. Івано-Франківськ).

Про це повідомляє Прикарпаттяобленерго

Школярам показали електроопору з імітацією обірваного проводу. Основне правило, яке засвоїли діти – не можна наближатися до пошкодженої електромережі на відстань меншу, ніж 8 метрів.

Наступна частина екскурсії – візит у Службу діагностики та ізоляції. Там юним дослідникам наочно показали дію напруги на іграшкову ляльку (лялька тягнулася до проводу, і хоч її рука не торкалася об’єкту, напруга все одно діяла). Далі був похід у Корпоративний музей Прикарпаття, де можна було дізнатися історію електрифікації Івано-Франківської області та історію розвитку компанії.

Тематично урок складався із трьох частин:

1. Містечко енергетиків. Це навчальний стенд Прикарпаттяобленерго, який було вперше представлено на ярмарку професій 2019 року, щоб популяризувати професію енергетика. Стенд включає у себе у зменшеному виді будинки, електропідстанцію, опори та лінії електропередач. За легендою у місті зникло світло після буревію і діти, як працівники обленерго, повинні були побути у ролі справжніх енергетиків, які відновлюють електропостачання в оселі.

2. Практична конструкція – ліхтар власними руками. Кожна дитина отримала набір деталей для створення свого світлодіодного ліхтарика (батарейки, корпус, фольгу, світлодіод). У підсумку у всіх замерехтіли власні ліхтарики, які діти забрали з собою як подарунок.

3. Розгадування електричних загадок на кмітливість.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua