Онлайн TV FM радіо FM пауза

Укрпошта презентувала поштові марки на честь бригади «Азов»

Новини

Сьогодні, 23 травня, Укрпошта презентувала поштові марки та конверти «Азов.10 років. Вільні обирають боротьбу», випущені в рамках проекту «Власна марка». Випуск присвячений 10-й річниці бригади «Азов». Тираж поштового набору складає 900 примірників. В такий спосіб національна пошта привертає увагу до кількості бійців бригади, які вже понад два роки перебувають у ворожому полоні.

Про це повідомляє Івано-Франківська обласна державна адміністрація:

«Випуск власної марки «Азов. 10 років. Вільні обирають боротьбу» має на меті не лише відзначити 10-ту річницю створення «Азову», а й привернути увагу суспільства до героїзму та відданості бійців, які у 2014 році звільнили Маріуполь від проросійських сепаратистів, а у 2022 під час повномасштабного вторгнення 86 днів обороняли місто та стримували наступ противника. 20 травня 2022 року останній захисник «Азовсталі» за наказом здався у полон. Щонайменше 900 азовців та сотні бійців зараз й досі перебувають у полоні».

Випуск марок і конвертів супроводжувала церемонія спецпогашення, в якій взяли участь: «азовець» підполковник Святослав Паламар «Калина», а також молодший лейтенант Петро Садовʼяк «Гросер» та майор Віталій Мурдза «Мурзік».

«Я впевнений в тому, що ця марка буде нагадувати нам всім українцям про героїчну боротьбу, про героїчний вчинок наших військовослужбовців, про те, що роблять Сили оборони для нашої держави. Я хочу, щоб ця марка була символом оборони наших хлопців та наших дівчат. Щоб вона нагадувала про те, з якими важкими випробуваннями нам довелося стикатися протягом цих 10 років. Ми стояли, стоїмо та будемо стояти на захисті Української держави, територіальної цілісності та суверенітету України, – прокоментував Святослав Паламар «Калина», майор 12-ої бригади спеціального призначення «Азов» НГУ.

Поштовий набір «Азов. 10 років. Вільні обирають боротьбу» містить номерний марковий аркуш із 9 марок та художній конверт формату DL з маркою і відбитком штемпеля спецпогашення. Ціна комплекту – 600 гривень. Тираж – 900 примірників. Дизайн аркуша, конверта і штемпеля був розроблений 12-ю бригадою спеціального призначення «Азов» НГУ. Придбати поштовий набір можна у Поштовому маркеті та в магазині «Філателія №10» Київ, Хрещатик, 22 у межах заявленого тиражу.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua