Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Університеті Короля Данила відбувся «ІІ Прикарпатський юридичний форум». Відео

Новини

Форум відбувся у форматі вільного й відкритого спілкування представників юридичних професій та наукової спільноти. Також відбулись відкриті дебати та тематичні панельні дискусії.

Людмила Андрусів, проректорка з наукової роботи УКД, розповіла з яких частин складався Форум:

“Перша дискусійна панель – ми безпосередньо говорили про права людини. Чи працює механізм захисту прав людини. Також, наступна дискусійна панель буде присвячена безпосередньо викликам правосуддя і також ми будемо говорити про нове законодавство України, обумовлені певні специфічні умови застосування з огляду на воєнний стан“.

юридичний форум в укд

Також, у рамках форуму презентували виставку світлин офісу Омбудсмена України, яка присвячена поверненню на Батьківщину. На фото – обличчя повернутих додому дітей та військовополонених.

“Всі люди, які виходили з автобуса, а ми цих людей мали можливість бачити працівники нашого офісу, тому що приймали участь у таких обмінах. Вони, ці люди, пили воду і казали, що це найсмачніша вода. Але це не тільки вода була найсмачніша. Ви знаєте це було найкраще небо, найтепліше сонце, найкраща земля, тому що люди поверталися додому. На свою рідну українську землю“, – розповіла представниця уповноваженого ВРУ з прав людини в Івано-Франківській області Євгенія Мнишенко.

виставка в укд

Крім того у рамках другого Прикарпатського юридичного форуму організатори провели акредитований семінар для адвокатів Івано-Франківської області. Темою семінару є юридична професія у поствоєнний період.

“Сьогоднішній захід – це з суддею Івано-Франківського апеляційного суду А.Ю. Малєєвим, якого всі адвокати поважають. Наразі Андрій Юрійович зробив програму спілкування. Ми відповідаємо на запитання, спілкуємось із залом, обмінюємся думками, обговорюємо і це на мій погляд є дуже добре, практично”. 

Вперше під час форуму відбувся і юридичний студентський хакатон УКД. Участь у ньому взяли студенти із Житомира, Києва, Львова, Чернівців та  Івано-Франківська.

“Хакатон – це про створення нового. Самі по собі студенти отримують теоретичні знання, проте їх ніколи не є достатньо. І в нашому випадку, для нас залучили чудових юристів професіоналів, правників практиків, які допомагають нам реалізувати проєкт, тему якого нам сьогодні надали. Тобто, як мінімум, що корисного для студентів? Ми працюємо з практиками, ми розробляємо нові ідеї і ми зразу їх реалізуємо та презентуємо в університеті тут,” – розповіла студентка 4 курсу Роксолана Соболевська.

“Цей захід це безцінний досвід для мене, як для майбутнього юриста. Це дає дуже велику мотивацію. Саме зараз в умовах війни ми маємо працювати на всі 100%, і навіть 200%, вкладатися у майбутнє нашої країни,” – ділиться думками студентка 2 курсу Валерія Панасюк.

До слова, всі учасники студентського хакатону отримали призи від УКД та «МТА партнери».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua