Онлайн TV FM радіо FM пауза

У планах «Прикарпаттяобленерго» масштабна реконструкція підстанцій

el - У планах «Прикарпаттяобленерго» масштабна реконструкція підстанцій - rai.ua Новини

Відповідно до цьогорічної інвестиційної програми, АТ «Прикарпаттяобленерго» проведе реконструкції підстанцій, обладнання яких застаріле та потребує заміни. Основну увагу буде зосереджено на підстанціях Івано-Франківська, що дозволить, після проведення робіт, покращити надійність схеми електропостачання для жителів обласного центру.

Після реконструкції підстанцій потужність не збільшиться, оскільки буде проведена заміна саме комутаційного обладнання. Появиться більша кількість автоматизованих механізмів і цифрових технологій. Відтак, енергетики зможуть більш локалізовано розуміти, що відбувається в мережі 10кВ, і в разі аварійних ситуацій – швидше відновити електропостачання для споживачів.

Зокрема, у 2024-му році під масштабну реконструкцію потрапляють підстанції, які забезпечують електропостачанням значну частину споживачів м.Івано-Фраківськ, а саме ПС-110/10кВ «Вовчинець» та ПС-110/10кВ «Ринь», споруджені 1973 та 1985 років відповідно.

Орієнтовна вартість обладнання та робіт по його заміні вищезазначених об’єктів складає близько 17 млн. грн. за кожен об’єкт.

Впродовж 2024 року також відбудеться заміна морально застарілого обладнання на електричних підстанціях «Височанка», «Опорна» та «Дуба», які функціонують уже близько 40-50 років.

obl - У планах «Прикарпаттяобленерго» масштабна реконструкція підстанцій - rai.ua
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua