Онлайн TV FM радіо FM пауза

Центр журналістської солідарності долучається до допомоги в лікуванні дітей

Новини

У рамках проєкту «Партнерство задля Перемоги» Івано-Франківський центр журналістської солідарності в партнерстві з Департаментом інформації Івано-Франківської архієпархії УГКЦ, Івано-Франківською обласною дитячою клінічною лікарнею, завдяки допомозі й підтримці волонтерів асоціації «Anteas Alessandria», громад УГКЦ міст Турину й Анкони (Італія) важкохворі діти з України проходять безоплатне лікування в провідних італійських клініках.

Відбулася зустріч партнерів проєкту з вінничанкою Ольгою та її важкохворою 12-річною дочкою Дариною. Під час розмови обговорили питання їхнього переїзду до Італії та проведення там дитині додаткового обстеження.

Як розповіла мама дівчинки, проблеми зі здоров’ям у її доньки почалися в листопаді 2022 року. У Вінниці, де проживає сім’я, лікарі провели відповідне лікування і в серпні 2023-го Даринка повністю одужала.

«Ми раділи, бо дитина стала жити звичним життям. Але в січні 2024 року результати аналізів різко погіршилися. Зробили додаткові обстеження і виявилося, на жаль, що стався рецидив. Ніхто не може сказати, чому так сталося. Наша лікарка Тетяна Король пояснила, що потрібно робити пересадку кісткового мозку. З того розпачу я не знала, що робити, де шукати допомоги, куди йти?! Передусім, звернулася до лікарки, котра лікувала Даринку. Вона допомогла, і ми зконтактували з пані Уляною Сташко та отцем Іваном Стефураком в Івано-Франківську. Дуже вдячна всім партнерам проєкту – медикам, італійським волонтерам, працівникам Центру журналістської солідарності – всім, хто долучився, щоб допомогти нашій сім’ї, нашій Даринці. Окрема вдячність отцю Івану Стефураку. Він – людина неймовірної душі. Чесно, я не вірила, що хтось відгукнеться нам допомогти, не вірила, що таке може бути», – зазначила мама важкохворої дівчинки.

Уляна Сташко, лікарка-анестезіологиня Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні, членкиня опікунської ради ОДКЛ, співзасновниця БФ «Фундація доброчинців», поінформувала, що мама з дівчинкою відправляються до Турина, де в італійській клініці лікарі проведуть дитині додаткові обстеження та визначать подальшу тактику лікування.

«12-річна Даринка потребуватиме пересадки кісткового мозку. Згідно з проведеним тестуванням родинні донори не підходять. Зараз дівчинка у супроводі мами їде на дообстеження і лікування в клініку італійського міста Турин. Ми будемо підтримувати з ними постійний контакт. Сподіваюся, все буде добре і Даринка повністю одужає», – сказала Уляна Сташко.

Івано-Франківський Центр журналістської солідарності в співпраці з Департаментом інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ й надалі надаватиме підтримку потребуючим.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua