Сире молоко – продукт корисний і смачний, проте швидкопсувний і потребує особливих умов зберігання.
Багато родин надають перевагу саме сирому молоку. Тому Головне управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області радить звертати увагу на його маркування, або на наявність обов’язкової інформації про продукт у продавця, якщо купуєте молоко на розлив. Перелік обов’язкової інформації про продукт визначено статтею 6 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».
Окрім того, оператор ринку молока та молочних продуктів, який вводить в обіг сире молоко, повинен розмістити на видному місці наступну інформацію:
• назва господарства з виробництва молока, номер державної реєстрації та/або експлуатаційного дозволу, фактична адреса, номер телефону та адреса електронної пошти;
• напис «Сире молоко, кип’ятити перед вживанням»;
• напис «Вжити до (дата)». Зазначена тут дата повинна бути не пізніше, ніж через 3 дні після першого доїння сирого молока, яке вводиться в обіг;
• напис «Зберігати за температури від 0 °C до 6 °C в захищеному від світла місці».
Зазначена інформація може надаватись також з використанням QR-коду.
Підписуйтеся на наші канали, щоб завжди бути в курсі важливих новин Івано-Франківська та Прикарпаття.
• YouTube – https://www.youtube.com/@RAITVUA
• Сайт ТРК «РАІ» – https://rai.ua/
• Facebook – https://www.facebook.com/profile.php?id=100063475576480
• TikTok – https://www.tiktok.com/@trkrai?is_from_webapp=1&sender_device=pc