Онлайн TV FM радіо FM пауза

Сире молоко – продукт, який потребує особливих умов зберігання

Сире молоко – продукт, який потребує особливих умов зберігання Новини

Сире молоко – продукт корисний і смачний, проте швидкопсувний і потребує особливих умов зберігання.

Багато родин надають перевагу саме сирому молоку. Тому Головне управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області радить звертати увагу на його маркування, або на наявність обов’язкової інформації про продукт у продавця, якщо купуєте молоко на розлив. Перелік обов’язкової інформації про продукт визначено статтею 6 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».

Окрім того, оператор ринку молока та молочних продуктів, який вводить в обіг сире молоко, повинен розмістити на видному місці наступну інформацію:

• назва господарства з виробництва молока, номер державної реєстрації та/або експлуатаційного дозволу, фактична адреса, номер телефону та адреса електронної пошти;

• напис «Сире молоко, кип’ятити перед вживанням»;

• напис «Вжити до (дата)». Зазначена тут дата повинна бути не пізніше, ніж через 3 дні після першого доїння сирого молока, яке вводиться в обіг;

• напис «Зберігати за температури від 0 °C до 6 °C в захищеному від світла місці».

Зазначена інформація може надаватись також з використанням QR-коду.

Підписуйтеся на наші канали, щоб завжди бути в курсі важливих новин Івано-Франківська та Прикарпаття.
• YouTube – https://www.youtube.com/@RAITVUA 
• Сайт ТРК «РАІ» – https://rai.ua/ 
• Facebook – https://www.facebook.com/profile.php?id=100063475576480
• TikTok – https://www.tiktok.com/@trkrai?is_from_webapp=1&sender_device=pc

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua