Онлайн TV FM радіо FM пауза

Світлана Онищук взяла участь у засіданні Конгресу при Президентові України

Новини

15 квітня, у місті Чернівці відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

Захід пройшов за участю Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, представників Уряду, голів обласних адміністрацій, територіальних громад та органів місцевого самоврядування. Долучилася до роботи Конгресу Світлана Онищук Голова Івано-Франківської ОВА.

«У кожній громаді – свої потреби. Але всі ми маємо памʼятати про головну потребу всієї нашої держави зараз і кожного українця. Ми повинні зупинити агресію Росії та завершити цю війну справедливим миром на своїх умовах. Тільки це може відновити справжню безпеку для всіх»,- зазначив Володимир Зеленський.

На переконання Глави держави, ключовим складовими перемоги є підтримка українських воїнів, реабілітація ветеранів, безпека населення, захист критичної інфраструктури, стимулювання розвитку економіки, підвищення ефективності управління, євроінтеграція.

На засіданні Конгресу йшлося про:

  • укріплення оборони, зокрема будівництво фортифікаційних споруд, до якого долучилась наша область;
  • безпекові питання – про створення максимально безпечних середовищ для наших дітей у закладах освіти. Так, цього року на будівництво та облаштування укриттів в українських школах пепедбачено 2,5 млрд грн;
  • підтримку й відновлення економіки. Задля розвитку та масштабування бізнесу в Україні діють державні програми підтримки, пільгового кредитування. На ці потреби в бюджеті передбачено понад 40 млрд грн;
  • роботу платформи “Зроблено в Україні”, завдання якої сприяти економічній стійкості нашої держави, стимулювати вітчизняне виробництво та переробну промисловість.

«Маємо пам’ятати і про захисників, які потребують лікування та реабілітації, підтримувати їхні сім’ї. Власне, задля цього працюємо над тим, щоби розвивати на Прикарпатті мережу реабілітаційних центрів та масштабувати наш соціальний проєкт “Турбота про родину Героя»,- повідомила Світлана Онищук.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua