Онлайн TV FM радіо FM пауза

Курці та вейпери вразливі до коронавірусу (Вголос)

Курці сигарет і вейпів перебувають у групі високого ризику ускладнень від коронавірусної інфекції.

Про це інформує Вголос з посиланням на The New York Times.

Зазначається, що директор Центру досліджень і лікування Массачусетської лікарні, доктор Джонатан Виннікофф разом із генеральним прокурором штату Массачусетс Маурою Хілі видали консультативну інструкцію, яка попереджає громадськість і насамперед молодь про те, що куріння і вейпинг також можуть збільшити ризики поширення COVID-19.

«Ви підносите цей пристрій або сигарету до рота, щоб вдихнути, і робите це неодноразово. Ви торкаєтеся картриджа. Ви переносите все, що є на ваших руках, у ваше тіло. У багатьох моїх пацієнтів, які курять сигарети або вейп, посилюється кашель або відкашлювання», — зазначив Виннікофф.

Він також звернув увагу на дослідження, які показують, що куріння сигарет і вейпів послаблює імунну систему та порушує функцію легенів. Більш того, дослідження доводять, що електронні цигарки можуть викликати запалення в дихальних шляхах і легенях.

Консультативна служба штату Массачусетс повідомила, що таким чином курці та вейпери можуть бути більш чутливими до коронавірусної інфекції та мати серйозні труднощі в боротьбі з COVID-19. Дослідження Університету Північної Кароліни показали, що миші, яких піддавали впливу вейпів, виявилися більш сприйнятливими до вірусних і бактеріальних інфекцій.

Фахівці звернули увагу, що вірус, схоже, атакує організм, прикріплюючись до звʼязуючого ферменту ACE-2. Вживання тютюну або використання вейпа може посилити виділення ферменту ACE-2. Тому лікарі та дослідники припускають, що курці можуть заражатися більшою кількістю різновидів вірусів, ніж інші пацієнти.

Як відомо, Аспен Інститут Київ створив онлайн-ресурс, де зібрані організації, проєкти та ініціативи з усієї України, спрямовані на подолання пандемії COVID-19.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua