Онлайн TV FM радіо FM пауза

Волонтерка з Івано-Франківська зустрілася з Міністром охорони здоров’я Олександром Квіташвілі

Волонтери України зустрілися із Міністром охорони здоров’я Олександром Квіташвілі. Про це йдеться у повідомленні франківської волонтерки Наталії Перцович у соцмережі.

“Оскільки наступного дня я отримала на електронку подяку за участь у заході від прес-служби міністра, а також прохання надсилати свої пропозиції для подальшої роботи та спільної координації сил, то маю надію, що їхала туди не даремно. Було обговорено ряд важливих проблем, які потрібно вирішувати спільно. Оскільки волонтерам поза системою легше рухатися, було озвучено прохання надсилати конструктивні пропозиції щодо реформи охорони здоров’я, зокрема у тих питаннях, які стосуються війни.
Окрім питання координування дій у закупівлі медикаментів, було дуже емоційне обговорення питання нестачі медичних кадрів у зоні АТО. Я почула ряд відповідей на запитання, які мене хвилювали і на які важко було відповісти місцевим медикам, які готові їхати на передову. На жаль, до цього часу не розроблена схема відправки медиків поза мобілізацією і укладанням контрактів. Потрібно вносити зміни до законодавства та трудового кодексу. Потрібна політична воля наших обранців у ВР. “Потрібно ламати систему, – сказав Квіташвілі, – і я звідси не поїду, поки я не проведу реформи в медицині України”. Дай Боже, щоб йому дозволили це зробити.
Також обговорювалося питання створення реабілітаційних центрів для учасників бойових дій. 
А ще міністр сказав, що в Грузії дуже захоплюються волонтерським рухом в Україні, що це явище є унікальним.
Після відвідування центрального госпіталю в м. Київ, зустріч у Міністерстві охорони здоров’я дала надію, що все-таки в нас усе буде по-іншому. Але на це потрібно багато спільних зусиль, праці. І крім зовнішнього ворога, нам треба перемогти ворога внутрішнього”, – йдеться у повідомленні волонтерки.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua