Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Коломиї створять не реабілітаційний центр, а лікарню відновленого лікування

Відомчу залізничну лікарню в Коломиї узяли на баланс, але з її призначенням та необхідністю на її базі створювати реабілітаційний центр для учасників АТО на засіданні депутатської комісії з питань охорони здоров’я, сім’ї, материнства та дитинства в обласній раді визначалися довго.

Директор департаменту охорони здоров’я ОДА Роман Мельник пропонує на базі лікарні створити реабілітаційний центр для учасників АТО, натомість називає заклад не Центром, а лікарнею відновленого лікування, пише “Галицький кореспондент”.

«Лікарня відновленого лікування та реабілітаційний центр – це не одне і те. Реабілітаційний центр необхідний. Щоб не сталося так, що ми це заклад відкриємо, а виявиться що в Коломиї, окрім повітря інших реабілітаційних можливостей там немає», – поцікавився Левицький. Таке визначення оздоровчого закладу у 1-го заст. голови облради Олександра Левицького викликало багато запитаннь.

«Ми проти того, аби в Коломиї було дві міських лікарні. Питання вивчене і на сьогодні опрацьовується департаментом охорони здоров’я щодо кадрової політики, фінансування. Пропонуємо відкрити там реабілітацію у двох напрямках: посттравматичне та постінсультне відділення», – вніс наступну пропозицію Роман Мельник.

Директор департаменту запевняє, що потреба в такому закладі є. В ньому можна розмістити 120 ліжок, там лікуватимуть як мешканців Коломийського району, так і потерпілих в АТО.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua