Онлайн TV FM радіо FM пауза

У депутата-регіонала Халаменди відібрали землю, на якій він збудував особняк

У вівторок, 17 березня, відбулось судове засідання стосовно справи одіозного депутата-регіонала Ігоря Халаменди, більш відомого під псевдонімом Бура. Рішення Тисменицького районного суду Івано-Франківської області від 26 січня 2015 року скасували, тож землю повернули ДП «Івано-Франківське лісове господарство». Раніше на території села Рибне Халаменда збудував приватний будинок, пише Репортер.

Як відомо, Ігор Халаменда керує ТзОВ “Торговий сервіс”, яке орендує центральний ринок в Івано-Франківську. Його підручні-контролери займалися залякуванням та побиттям підприємців та й досі регулярно беруть побори за оренду місця для торгівлі.

Нещодавно Ігор Халаменда відсудив у ДП “Івано-Франківське лісове господарство” землю на Тисмениччині. Прокуратура оскаржила це рішення в апеляційному суді. Тисменицька РДА вимагала визнати незаконним рішення Рибненської сільради, визнати недійсним договір оренди землі від 30 липня 2005 року і повернути ділянку лісгоспу.

Після цього Халаменда подав позов у Тисменицький районний суд і вимагав повернути йому землю, якої він позбувся у 2008 році через рішення цього ж суду.

У 2011 році прокурор Тисменицького району вимагав визнати недійсним договір оренди та повернути земельну ділянку держлісгоспу, адже вона належить до лісового фонду, а звідси випливає, що Рибненська сільрада перевищила повновноваження, передавши землю у розпорядження Халаменди. Тоді суд скасував рішення сільради та зобов’язав депутата-регіонала повернути землю лісгоспу.

Проте нещодавно Ігор Халаменда знову звернувся до суду. Його адвокат Рильський заявив, що земля, на якій будувався Бура, належить не держлісгоспу, а Рибненській сільраді та представив документи для підтвердження. Відтак суд скасував попереднє рішення й віддав землю Ігорю Халаменді.

Тепер же суд знову повернув земельну ділянку лісовому господарству.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua