Тема здорожчання пального – одна з найгарячіших в останні тижні. Менше говоримо про його якість. Між тим в минулому році фахівці державного підприємства “Івано-Франківськстандартметрологія” проводили дослідження, які показали: з перевіреного бензину 36% виявився неякісним, ОДТРК “Карпати”.
Щодо харчової продукції і сільськогосподарської сировини, то цифри кращі 5 %. Детальніше власне про якість пального – розповіла спеціаліст ДП “Івано-Франківськстандартметрологія” Ольга Петренко.
“Серед промислової групи з дослідженого найчастіше бракувались нафтопродукти.36% перевірених не відповідали якісним показникам. Прикрим є той факт, що дороге паливо виявляється ще й неякісним. Зокрема, досліджені зразки не відповідали вимогам нормативів за такими якісними показниками,як масова частка сірки і бензолу, за густиною і октановим числом”,- розповіла Ольга Петренко.
Та зазначила, що такі показники якраз впливатимуть на пришвидчення зношуваності двигуна автомобіля і відобразяться на його експлуатації.