Онлайн TV FM радіо FM пауза

Прикарпатські даішники навчать водіїв оформляти ДТП за спрощеною процедурою

В управлінні Державтоінспекції Івано-Франківської області провели заняття з особовим складом ДАІ з приводу оформлення матеріалів ДТП за Європротоколом. Відтак інспектори мають навчити цій процедурі водіїв.

На навчаннях для інспекторів ДАІ йшлося про спрощений порядок оформлення ДТП при пошкодженні транспортних засобів, так званих ДТП з матеріальними збитками. Це передбачає оформлення таких аварій за Європротоколом за умови відсутності потерпілих людей, інформує служба профілактичної роботи УДАІ УМВС в області.

Ще у вересні 2011 року вступив у дію Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дорожньо-транспортних пригод та виплати страхового відшкодування”. Цим Законом запроваджено механізм спрощеного оформлення ДТП з незначними наслідками шляхом складання повідомлення про ДТП (Європротоколу). Однак водії не в повній мірі користуються цією спрощеною системою оформлення ДТП. 

“Введення в дію цього Закону, без сумніву, має переваги як для учасників дорожнього руху, так і працівників Державтоінспекції, але проблема в тому, що на практиці вона не в повній мірі застосовується, – сказавзаступник начальника УДАІ УМВС в області підполковник міліції Валерій Малик. – По-перше, водії часто не можуть дійти згоди, хто є винуватцем ДТП, і викликають наряд ДАІ, по-друге, не наважуються самі оформити протокол, сумніваючись, чи правильно це зроблять, і по-третє, вони більше довіряють працівникам міліції і за звичкою викликають наряд ДАІ”. 

Тому, щоб якомога дієвішим був на практиці метод оформлення Європротоколу, інспекторів націлювали надавати практичну та методичну допомогу учасникам дорожнього руху.

Спільно з працівниками Управління ДАІ та безпосередньо заступником начальника УДАІ по організації роботи підрозділів ДПС підполковником міліції Костянтином Сопківим було розглянуто різні типові ситуації під час скоєння та оформлення матеріалів ДТП та шляхи їх вирішення.

З допомогою екрану в електронному варіанті старший інспектор УДАІ УМВС в області Валерій Павлюк демонстрував бланк Європротоколу та роз’яснював порядок та правильність його заповнення по пунктах, щоб у разі виникнення суперечливої ситуації, а як правило, у таких випадках і викликають інспекторів, вони могли професійно і кваліфіковано з урахуванням усіх важливих моментів надати допомогу учасникам дорожнього руху.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua