Онлайн TV FM радіо FM пауза

Стартував проєкт із підтримки медіа з деокупованих та прифронтових територій

- Стартував проєкт із підтримки медіа з деокупованих та прифронтових територій - rai.ua Новини

В червні Національна спілка журналістів України відбере 20 редакцій, які отримають менторську, технічну та фінансову підтримку для покращення якості контенту й економічної стійкості.

Проєкт «Зміцнення медіа на нещодавно деокупованих територіях» спрямований на посилення спроможності місцевих медіа в реінтеграції звільнених територій, розвінчуванні фейків і пропаганди, у подоланні згубних наслідків окупації і війни для свідомості мешканців прифронтових регіонів.

Про це повідомляє Івано-Франківська обласна спілка журналістів НСЖУ.

«Найбільш гостро дефіцит правдивої інформації відчувається у прифронтовій зоні, де подекуди немає ані інтернету, ані телевізійного сигналу. І тоді місцева газета стає для людини єдиним джерелом достовірної інформації. Тому для нас підтримка локальних медіа з прифронтових та деокупованих територій є пріоритетом. Адже такі медіа не лише надають перевірену інформацію про місцеві події, а й забезпечують громадський контроль над процесами відбудови», – зазначає голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Учасниками проєкту стануть 20 редакцій та 50 місцевих журналістів, блогерів і громадянських активістів, яких відберуть на конкурсній основі за об’єктивними і прозорими критеріями. Про початок конкурсного відбору та його критерії організатори повідомлять на офіційному сайті та в соціальних мережах.

me - Стартував проєкт із підтримки медіа з деокупованих та прифронтових територій - rai.ua
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua