Ящур – висококонтагіозна хвороба, що призводить до вибраковки всього поголів’я, значних економічних збитків та ставить під загрозу міжнародну торгівлю харчовими продуктами тваринного походження.
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області нагадує, що дотримання простих правил біобезпеки убезпечить поголів’я свійських тварин (корів, кіз, свиней, коней та інших парнокопитних) від інфікування ящуром.
Оскільки на території Словацької Республіки та Угорщини зареєстровано. спалахи захворювання тварин на ящур, наразі з міркувань безпеки заборонено випас худоби в 10-кілометровій зоні від кордону.
Також наполегливо рекомендують при випасі стежити, щоб тварини не наближувалися до інших тварин.
Ящур – це вірусна хвороба, спільна для людей і тварин, що призводить до вибраковки всього поголів’я. Україна наразі є вільною від ящуру, проте в сусідніх країнах він фіксується.
У разі підозри щодо наявності хвороби у свійських тварин необхідно негайно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.
Телефони «гарячої лінії»:
– (0342) 511389 – для дзвінків в робочий час (з 08:00 год. до 17:15 год.) та під час чергування у вихідні дні (з 09:00 год. до 17:00 год.)
– (0342) 547418 – для дзвінків в позаробочий та нічний час.

Підписуйтеся на наші канали, щоб завжди бути в курсі важливих новин Івано-Франківська та Прикарпаття.
• YouTube – https://www.youtube.com/@RAITVUA
• Сайт ТРК «РАІ» – https://rai.ua/
• Facebook – https://www.facebook.com/profile.php?id=100063475576480
• TikTok – https://www.tiktok.com/@trkrai?is_from_webapp=1&sender_device=pc