Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Тлумаччині планують створити інформаційний центр для інформування учасників АТО та їхніх сімей

У середу, 18 лютого, в Тлумацькій райдержадміністрації відбулося засідання Координаційного комітету допомоги учасникам АТО, які постраждали під час бойових дій, та їхнім сім’ям.

 Заступник голови райдержадміністрації Василь Овчарчин, який очолює Координаційний комітет, повідомив про необхідність підготовки соціальних служб району до майбутньої демобілізації військовослужбовців, які несли службу в зоні бойових дій близько року.

 Йшлося про поновлення військовослужбовців на робочих місцях, а також підготовку переліку непрацюючих осіб з числа учасників антитерористичної операції для подальшого сприяння їм у працевлаштуванні або профільному навчанні. Списки таких осіб доручено підготувати районному центру зайнятості. До надання якісної медико-психологічної допомоги учасникам АТО вирішено залучити працівників ФАПів та лікарських амбулаторій району. Фахове навчання для них за відповідними напрямками Василь Овчарчин запропонував організувати в районній лікарні за участю соціальних служб району та волонтерських організацій.

 На засіданні Координаційного комітету також вирішено розробити проект районної програми підтримки сімей загиблих (постраждалих) під час масових акцій громадянського протесту в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, які брали участь в АТО в східних областях України, та винести на розгляд сесії районної ради.

 На виконання розпорядження облдержадміністрації від 12.02.2015 року № 61 «Про додаткові заходи щодо забезпечення проведення часткової мобілізації на території області у 2015 році» в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації планується створити інформаційний центр для інформування осіб, які постраждали під час виконання обов’язків військової служби, членів їх сімей, а також членів сімей загиблих військовослужбовців і працівників правоохоронних органів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua