Онлайн TV FM радіо FM пауза

Жителів Східної України навчали гончарству в Космачі

Нещодавно гості зі Східної України оглянули багату музейну експозицію, взяли участь у майстер-класах, які провели для них космацькі майстри Андрій Бойчук та Галина Луцяк.

Практичні заняття відбулися в одному з музейних залів, де організовано тематичну виставку “Космач – келія сонця”, пише ГК.

Андрій Бойчук надав унікальну можливість гостям з Донеччини навчитись одного з найстаріших ремесел – гончарству. Майстер поділився з ними професійними секретами виготовлення керамічних виробів, навчивши праці гончарним кругом і надавати матеріалу завершеної форми. Всього за кілька хвилин маріупольці тримали вже у руках власноруч виготовлені мисочки, тарілочки, дзбанки, горнятка.  

Для тих, хто цікавився сирними кониками, майстриня Галина Луцяк теж провела майстер-клас та розповіла про нюанси сирних виробів. Із захопленням за всім цим дійством спостерігали діти, які долучилися до спільної практики.

Зі словами найщирішої подяки та з приємними враженнями від відвідин Музею залишали його туристи з Маріуполя. Усі створені сувеніри відвідувачі забрали з собою як приємний спогад про перебування на Гуцульщині, пообіцявши розповісти вдома своїм знайомим про Гуцульський край, де бережуть українську культуру, традиції, звичаї та обряди. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua