Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Коломийщині відбувся VIIІ обласний літературно-мистецький фестиваль імені Квітки Цісик

6 вересня в селі Ліски Коломийського району на Циганському горбі відбувся VIIІ обласний літературно-мистецький фестиваль імені Квітки Цісик – талановитої співачки, популярної виконавиці українських пісень.

За інформацією Коломийської РДА, метою фестивалю стало створення культурно-мистецького центру, навколо якого формувалася б сучасна  культурна еліта, допомога талановитим особистостям презентувати себе у суспільстві,  збереження української пісенної традиції та популяризація творчості Квітки Цісик, посилення національної свідомості, укріплення духу патріотизму;  укріплення та посилення зв’язків з діаспорою і почуття  гордості за свою країну та її вихідців.

Урочисте дійство розпочалося спільною молитвою настоятеля церкви святого Миколая  УПЦ КП о. Михайла Човгана.  Фестиваль відкрили Коршівський сільський голова Михайло Пижук та ініціатор і фундатор фестивалю Ярослав Ясінський. Учні школи поклали квіти до пам’ятника лісківським просвітителям та на могилу бабусі Квітки Цісик – Марії.

З вітальним словом виступили почесні гості фестивалю – голова Коломийської райдержадміністрації Любомир  Глушков, голова районної ради Богдан  Болюк, начальник відділу культури і мистецтв управління культури, національностей та релігій ОДА Надія Климчук, голова обласної організації Національної спілки письменників України Євген Баран.

У мистецькій програмі взяли участь народний аматорський ансамбль та виконавці творів Квітки Цісик, зокрема, «Сопілкарі», «Сонячна струна»,  «Гомін». 

 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua