Онлайн TV FM радіо FM пауза

Розвиток та навчання: як спеціальна школа у Калуші дбає про дітей з порушенням слуху

Калуш

У школі діти освоюють навчальну програму та отримують широкий спектр корекційно-розвивальних послуг. Більшість педагогів мають освіту дефектолога, а класи обладнані звукопідсилювальною апаратурою, що допомагає з формуванням мовних навиків.

«Під час робочої поїздки ознайомилася з роботою закладу, де на сьогодні навчається 98 дітей з усього Прикарпаття. Серед них – двоє діток з числа внутрішньо переміщених»,- розповіла Світлана Онищук Голова Івано-Франківської ОВА.

Окрім того, в закладі дбають про фізичний і творчий розвиток дітей. Під час відвідин Світлана Онищук мала змогу сама в цьому переконатись, а ще – з допомогою юних талановитих «наставників» освоїти кілька жестів.

У закладі працюють різноманітні спортивні секції – з легкої атлетики, спортивного орієнтування, вільної боротьби, настільного тенісу, шашок, шахів. Вихованці Калуської спеціальної школи неодноразово виборювали призові місця на змаганнях різних рівнів. Також функціонують творчі гуртки – з писанкарства та перукарського мистецтва.

«Зі свого боку будемо всіляко підтримувати заклад. Зокрема, зараз є потреба в частковій заміні покрівлі. Дала доручення профільному департаменту підготувати документацію, щоби посприяти з вирішенням цього питання»,- голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua