Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як комунальники справились із ожеледицею в Івано-Франківську

630 360 1607973648 643 - Як комунальники справились із ожеледицею в Івано-Франківську - rai.ua Івано-Франківськ

На традиційній вівторковій інспекції разом із заступниками, керівниками комунальних підприємств очільник Івано-Франківська Руслан Марцінків вирушив перевіряти спальні райони міста. Також проїхалися дворами у мікрорайоні Позитрон.

Керівник «Муніципальної дорожньої компанії» Віталій Бурко каже, ніч була складною. Падав дощ, а потім взявся і мороз. Як результат – ожеледиця як на проїжджих частинах, так і на пішохідних доріжках.

«Сьогодні справді були такі аномальні погодні умови. Працівники вийшли з самого ранку, посипали піщано-сольовою сумішшю об’єкти, які є на балансі підприємства, також працювали трактори, які розкидали піщано-соляну суміш по тих об’єктах. В основному зосередження були на зупинки громадського транспорту, щоб люди могли комфортно користуватись транспортом. Також звертали увагу на ті території, де найбільше ходять люди», – розповів директор КП «Благоустрій» Михайло Яцків.

10 автомобілів-солерозкидачів «Муніципальної дорожньої компанії» працювали ще від ночі і до 7-ї ранку. Також вручну посипали тротуари комунальники. Загалом на боротьбу з ожеледою у Івано-Франківську вийшли понад 100 працівників комунального підприємства МДК.

«З другої ночі падав крижаний дощ на мороз. Суцільна ожеледиця була. Машини працювали, люди працюють зараз та і посипали. Десь з другої ночі, до 7-ї ще їздили. А після 7-ї по селах ще поїхали. Люди працювали з 6-ї і в даний час», – каже директор КП «Муніципальна дорожня компанія» Віталій Бурко

Очільник громади Руслан Марцінків роботу комунальників оцінив добре. Каже, ситуація не є критичною, враховуючи, що людей і техніки на комунальних підприємствах бракує.

«Дороги сьогодні проїзні, всюди, де громадський транспорт їздить, є проїзд. Гірша ситуація з другорядними дорогами, і ще гірша з міжбудинковими проїздами. Плюс стараються люди тротуари посипати, але зрозуміло, де є людська праця, десь посипали, десь не посипали. Але зараз посилюємо цю роботу, долучилися всі комунальні підприємства, але насправді такої біди немає. Все працює, все проїзне. Знову ж таки, звертаю увагу, будьте обережні, все-таки це є зима і тут не можливо тією кількістю працівників і тією кількістю техніки, яка наявна, сьогодні все прибрати».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua