Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську відкриють виставку латвійської художниці Агнесе Буле

8 травня 2015 року  о 15:00 в рамках програми головування Латвії в Раді ЄС за сприяння Івано-Франківської міської ради в Івано-Франківському Краєзнавчому музеї Надзвичайний та повноважний посол Латвії в Україні Д-р Аргіта Даудзе  відкриє виcтавку художниці Агнесе Буле «Латиські мрії і міфи про латишів».

Презентувати свою виставку приїде й сама художниця Агнсе Буле. В музеї роботи будуть експонуватися з 8 по 28 травня 2015 року.

Перед відкриттям виставки 8 травня з 10. 00 в приміщеннях музею художниця Агнесе Буле проведе дитячу творчу майстерню для дітей,  які переселися зі Сходу України через військові дії та учнів художніх шкіл.

Один з актуальних напрямів у роботі Посольства це гуманітарна дименсія. У співробітництві з художницею Агнесе Буле створений художній проект дозволяє привернути увагу до Латвії як головуючої країни в Раді ЄС, до культури Латвії, а також підтримати тих дітей, яким необхідна допомога.

Виставка «Латиськыі мрії» Агнесе Буле є художній і соціальний проект, який художниця почала в 1999 році. Це поневіряння думок художницs та художніх можливостей по світу латиських міфів, історії, поезії та ідентичності. Використовуючи створені художницею систему образів у вигляді метафори, іронії та параболи відтворені теми походження, розвитку,існування та буденного життя латвійського народу. За допомогою свободи мрії художниця одночасно дивиться на минуле, сучасність та майбутнє.

Виставку вже мали можливість подивитись жителі Львова та Києва в 2014 році, коли Рига була культурною столицею Європи, а в цьому році в квітні виставка експонувалась в Одесі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua