Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську стартувала дводенна естафета велосипедистів «Вело Україна»

Сьогодні в Івано-Франківську стартувала дводенна естафета велосипедистів «Вело Україна», присвячена відзначенню Дня фізичної культури і спорту.

Цей спортивно-масовий захід, який, за словами організаторів, покликаний популяризувати здоровий спосіб життя, а також об’єднувати навколо ідеї єдності України та європейської інтеграції, проводиться на Прикарпатті вже одинадцятий рік поспіль. Естафету підготував обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за підтримки управління молоді та спорту облдержадміністрації. Велосипедистів, які долучилися до заходу, від імені голови облдержадміністрації Олега Гончарука привітав начальник управління Ростислав Микитюк, побажавши міцного здоров’я, успіхів та здійснення запланованого.

З обласного центру за маршрутом смт. Богородчани – м. Надвірна – смт. Делятин – м. Коломия – м. Тисмениця – м. Івано-Франківськ вирушили п’ятнадцятеро учасників велоестафети, до них на шляху приєднуватимуться інші бажаючі.

Коломиянин Петро Болехівський виїжджає на велопробіг ввосьме. Розповідає про ретельну підготовку до подолання шляху.

«Перед велоестафетою тричі на тиждень  проїжджав по 60 кілометрів кожного разу, – розповів чоловік. – Взагалі «дружу» з велосипедом довго – років 15. Вважаю, що заняття спортом сприяють вихованню активної життєвої позиції, небайдужості».

Співрозмовник закликав інших займатися спортом, вести здоровий спосіб життя, брати участь у різноманітних заходах, популяризувати фізичну культуру.

 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua