Онлайн TV FM радіо FM пауза

“Мистецька резиденція” в Івано-Франківську готова до відкриття

“Мистецьку резиденцію” в Івано-Франківську відкриють 12 травня о 12 год. в приміщенні готелю “Дністер”. Першим її резидентом буде польський скульптор та художник Павел Альтгамер.

Про це сьогодні під час прес-конференції в громадському ресторані “Urban Space 100”, присвяченій відкриттю резиденції, повідомили координатори проекту, повідомляє Курс.

Як розповідає керівник управлінської команди “Теплого міста” Юрій Филюк, працювали над проектом рік. Першим резидентом буде польський скульптор Павел Альтгамер, який приїде з командою міжнародної мистецької групи з 20 людей. Вони гостюватимуть в Івано-Франківську до 20 травня.

“Павел Альтгамер – найвищий рівень художників у світі. Є легенди про те, що гонорари в таких митців – мільйони. Ми домовились за “смішні” гроші. В десятки раз менші”, – розповів Филюк.

Як додав Филюк, 12 травня в Альтгамера день народження і організатори проекту готують для нього сюрприз.

Координатор проекту Лілія Гоголь каже, що резиденція створена для того, щоб вести творчий діалог між митцями та запроваджувати в нашому місті більше сучасного актуального мистецтва. Куратором резиденції є український художник Євген Самборський.

Івано-франківський митець Ярема Стецик пообіцяв елемент несподіванки та відзначив, що ця подія актуальна не тільки для митців.

“Просто присутність в такому товаристві обов’язково буде плідною. Ця подія для мене є дуже важливою. Цей проект не для того, щоб художники приїжджали сюди і вчили малювати яблуко. Їм буде цікаво спілкуватись і з токарями, і електриками. Це подія соціального розвитку”, – розповів Стецик.

Після того, як гості резиденції поїдуть, виставка буде діяти ще півроку. Також це буде літня резиденція “Теплого міста”.

Довідково: Арт-резиденція є однією з ініціатив середовища “Тепле місто”. Вона передбачає запрошення до міста відомих митців, які протягом часу свого перебування створюють арт-об’єкти – скульптури, архітектури, настінні живописи – в публічному просторі міста. Також передбачається проведення освітньої програми у форматі відкритого діалогу: організація відкритих лекцій та майстер-класів, а також можливість долучитись до спільної роботи над проектом.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua