Онлайн TV FM радіо FM пауза

6 вересня в Івано-Франківську пройде «Свято хліба 2015»

2 вересня 2015 року відбулась прес-конференція організаторів традиційного щорічного фестивалю «Свято хліба» в Івано-Франківську. Організаторами фестивалю традиційно виступили Івано-Франківська гільдія приватних пекарів та кондитерів та Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради.

Цього року «Свято хліба 2015» відбудеться у неділю, 6 вересня, на площі Ринок з усіма традиційними атрибутами фестивалю – урочистим відкриттям та театралізованим дійством, присвяченим збору врожаю, виставкою-ярмарком пекарських та кондитерських підприємств міста Івано-Франківська та області, а також творчими майстернями для дітей та концертною програмою від Муніципального центру дозвілля.

Міська влада та міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус традиційно підтримали ініціативу проведення фестивалю. Зокрема, з міського бюджету виділено 25 тисяч гривень на проведення заходів фестивалю, а також забезпечено розробку схеми розміщення наметів учасників фестивалю, прибирання, організаційні питання та інформаційну підтримку.

Як зазначив під час прес-конференції заступник міського голови з економічних питань Богдан Білик, міська влада підтримує фестиваль з метою промоції місцевих виробників харчових продуктів та збільшення туристичної привабливості міста. За 8 місяців цього року місцеві виробники харчових продуктів вже спрацювали з відчутним приростом виробництва, а також наростили відсоток експорту продукції. Окрім того, екологічна тематика цьогорічного фестивалю цілком відповідає концепції роботи місцевих виробників – виробництву високоякісної, екологічно чистої продукції.

В свою чергу, голова Івано-Франківської гільдії приватних пекарів та кондитерів Ростислав Кукурудз подякував міському голові та міській владі за підтримку шостого фестивалю «Свято хліба» та відзначив, що завдяки такій співпраці та частковому співфінансуванню з міського бюджету фестиваль має можливість розвиватись і ставати щороку якіснішим та цікавішим.

За його словами, цього року на святі будуть представлені 12 великих пекарень з Івано-Франківська та області, зокрема, із Калуського, Косівського, Рожнятівського районів. Також свою продукцію представить одна пекарня з Львівської області.

Родзинкою цьогорічного свята стане еко-тематика, зокрема, органічні вироби. Практично кожен виробник на святі буде представляти свої напрацювання в цьому напрямку. Це хліб та кондитерські вироби, виготовлені із 100% натуральних складників на натуральних заквасках без використання штучних компонентів.

Новинкою «Свята хліба 2015» стане еко-зона, в якій будуть презентувати свою продукцію та виробничій процес запрошені виробники органічних продуктів харчування з Івано-Франківської області. Також очікують виробників екологічної та органічної продукції із Закарпаття.

За словами організаторів «Свята хліба 2015», під час фестивалю на площі Ринок працюватимуть 4 творчі майстерні, які будуть проводити безкоштовні майстер-класи для дітей. Окрім того, виробники біля своїх стендів будуть проводити майстер-класи, пов’язані з хлібною тематикою.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua