Онлайн TV FM радіо FM пауза

Яремчанці перекрили дорогу національного значення

Місцеві жителі Яремче сьогодні зранку організували акцію протесту і перекрили дорогу по вул. Петраша, що створило неабиякі незручності як для жителів, так і для гостей міста, які проїжджали цією дорогою.

Поштовхом до таких рішучих дій стало проведення ремонтних робіт по вул.Петраша, але лише тієї частини, яка починається від мосту біля готелю “Станіславський” до ресторану “Гуцульщина”, а не головної її частини. Люди обурені такими діями, адже якісна дорога потрібна всім жителям, а не окремим підприємцям, інформує Яремчанський вісник.

Депутат обласної ради Андрій Марійчин зазначив, що на сесії в облраді голосував за виділення коштів (близько мільйона гривень) на ремонт вулиці Петраша для місцевих жителів, а не окремого провулку, який веде до ресторану “Гуцульщина”, тому зараз виступає особливо “проти” і запевняє, що обов’язково з’ясовуватиме ситуацію, адже їхні голоси просто використали для іншого проекту.

Депутат міської ради, директор зазначеного ресторану Олександр Гуменюк попередньо, за власні кошти, виготовив проектну документацію на дорогу і переконаний у власній правоті. Громада й окремі міські обранці вимагають від Олександра Зотовича прозорості та відстоювання інтересів громади, а не власних.

До речі, громада не проти ремонту цієї частини дороги, але тільки у тому разі, коли повністю відремонтують головну дорогу. Після кількагодинної акції люди розійшлися, рух транспорту відновився. Ремонтні роботи припинили, техніку почали вивозити з міста.

Отож, ремонту поки немає на жодній ділянці дороги, а щоб розпочати його на головній вулиці Петраша, знову потрібен час, написання звернень міських депутатів, ухвалення рішень… Громада дала міській владі час для вирішення проблеми та проведення ремонту дороги. Якщо через два тижні дорога не буде зроблена, активісти зберуться для протесту знову…

Джерело: ГК.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua